10 C
Vinkovci
Srijeda, 24. travnja 2024.

Upućen dopis Vladi, premijeru te Vijeću za vodne usluge

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Gradski vijećnik Ključa Hrvatske Goran Kajkić uputio je premijeru i resornom ministru apel vezano uz poskupljenje vode u Vukovarsko-srijemskoj županiji te zahtjeva, kako piše, “da se ovaj visoki financijski namet zaustavi. Naša županija je jedna od najsiromašnijih u državi te najraseljenija, a sada nam se stavlja teret da plaćamo jednu od najskupljih cijena vodnih usluga u RH”, stoji u priopćenju za javnost.

“Dakle, ključni elementi koje sam uputio kroz dopis Vladi RH, premijeru Plenkoviću te ministru gospodarstva Davoru Filipoviću i Vijeću za vodne usluge. Pozvao sam Vijeće za vodne usluge da ustanove zakonitost poskupljenja od preko 30% za korisnike na području Vukovarsko-srijemske županije. Ukoliko ustanove da je sve odrađeno po zakonu pozvao sam premijera Andreja Plenkovića, ministra Davora Filipovića te državnog tajnika Marija Šiljega da učine upravo ono što su učinili u Zagrebu te zaustave ovo poskupljenje. Ministar Filipović izjavio je za medije da se poskupljenje vode u Zagrebu neće dogoditi. Zahtijevam da se isti model te pomoć iz fonda za oporavak također primjeni i za područje naše županije jer u ovom trenutku stanovnici naše Vukovarsko- srijemske županije plaćaju skuplju vodu nego građani Zagreba”, navodi između ostalog.


“Neprihvatljivo je da cijena vode u Zagrebu po kubnom metru iznosi 2,51 euro, dok u dobrom dijelu Vukovarsko-srijemske županije građani plaćaju 2,80 eura pa naviše. Zaključak: ako se može pronaći rješenje za stopiranje povećanje cijene vodnih usluga u Zagrebu, tražim da se isto to primjeni i na korisnike vodnih usluga na području Vukovarsko-srijemske županije”, piše Kajkić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno