34 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. lipnja 2022.

Urlikanje (Roar, 1981.)

Više od autora

- vl promo-

 

fcf_urlikanje_roar_1981_ST

Film ‘Roar’ je film kojega mnogi smatraju, s dobrim razlogom, najopasnijim filmom ikad snimljenim. Glavni protagonisti filma su Noel Marshall i Tippi Hedren, par koji sa svojom djecom živi na imanju na kojem s njima živi još i 150 divljih neukroćenih životinja, među kojima su i lavovi.

Ideja o snimanju ovakvog filmskog uratka sinula je Marshallu i njegovoj supruzi nakon što su u svom domu u Los Angelesu udomili lava.

fcf_urlikanje_roar_1981_posterIstaknuto je da nijedna životinja tijekom snimanja nije na nikakav način ozlijeđena, no, to se ne može reći i za članove ekipe koja je sudjelovala na snimanju, uključujući i glumce. A među njima je i Melanie Griffith koja se zbog ozlijede na snimanju morala podvrći plastičnoj operaciji lica. Među čak 70 ozlijeđenih članova glumačke i producentske postave je i snimatelj Jan de Bont koji je zaradio 220 šavova nakon što ga je napao jedan od lavova.

Poanta ovog bizarnog pothvata navodno je bila u tome da se privuče pažnja javnosti na problem ugrožavanja divljih životinja.

KINO NAJAVA: URLIKANJE [1981]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno