27 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. srpnja 2024.

Uručene nagrade i povelje 24. Dana Josipa i Ivana Kozarca

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Književne nagrade “Josip i Ivan Kozarac” ove godine dodijeljenje su: za životno djelo akademiku Josipu Užareviću, za knjigu godine – proza akademkinji Dubravki Oraić Tolić (Doživljaji Karla Maloga), za knjigu godine – znanost akademiku Pavlu Pavličiću (Nav i raj). Povelje uspješnosti dodijeljene su: za dječju knjigu Antunu Toni Barteku (Male riječi koje rastu), za poeziju Franji Džakuli (San o zelenom oku), za književnu znanost Ivanu Trojanu (Malo pa ništa), za jezičnu znanost Krešimiru Mičanoviću (Varijacije na temu jezika i varijanata).

Svečanost uručenja nagrada i povelja održana je danas poslijepodne u Vinkovcima u velikoj gradskoj vijećnici, a potom je uslijedilo druženje u Lovačkom domu “Kunjevci” pod nazivom “Putevima Jose i Ive Kozarca” i prijem sudionika Dana kod župana Bože Galića i voditelja uprave Hrvatskih šuma Damira Dekanića.

Sutra će u Kavani Aurelia, s početkom u 10 sati, biti održano “Jutro poezije učenika srednjih škola” uz 160. obljetnicu rođenja Josipa Kozarca i uz spomen na nedavno preminulog Milana Maćešića.

Dane “Josipa i Ivana Kozarca” organizira Slavonska naklada “Privlačica” Vinkovci, koja je utemeljitelj manifestacije s DHK Zagreb, Vukovarsko-srijemskom županijom, Gradom Vinkovcima i Hrvatskim šumama – Upravom šuma Vinkovci.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno