Vodeći računa o specifičnim potrebama svojih korisnika, Hrvatski zavod za zapošljavanje provodi niz mjera aktivne politike zapošljavanja s ciljem poticanja zapošljavanja, povećanja zapošljivosti nezaposlenih osoba i očuvanja radnih mjesta. Tako je danas u prostorijama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, područnog ureda Vinkovci, jednu od mjera u ime Spačve potpisao predsjednik Uprave Josip Faletar.

Drva industrija Spačva prepoznala je mjere Zavoda za zapošljavanje i implementirala ih u svoje poslovne procese te Spačvu svakako možemo promatrati kao primjer dobre prakse.

Valja posebno izdvojiti dvije mjere koje Spačva koristi, a to je mjera osposobljavanja na radnom mjestu i potpora za usavršavanje. Kroz ove navedene mjere u Spačvi je bilo uključeno 135 osoba u periodu od 2017. do 2019., a vrijednost tih ugovora je oko 3.190.000,00 kuna.

“Ukupno u navedenom periodu, kroz mjere aktivne politike zapošljavanja u Spačvu je uključeno 204 osobe, u vrijednosti ugovora 5.205.000,00 kuna, a vrijednost ugovora kojeg danas potpisujemo za usavršavanje 13 stalno uposlenih osoba u Spačvi je 102.297,00 kuna“, rekao je Dražen Jerković, predstojnik Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Vinkovci

Spačva od 2017. godine koristi mjere Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje, a kao poslodavcu u Vinkovcima to jako puno znači jer osposobljavaju radnike koji nisu stručno osposobljeni i koji nisu osposobljeni za rad na određenim radnim mjestima. Na taj način dobivaju kadar koji može raditi i zadovoljiti sve potrebe naše proizvodnje, a to je jedan od glavnih razloga zbog kojih je ovom suradnjom zadovoljan Josip Faletar, koji je ovom prilikom istaknuo:

“HZZ nam je tu izašao u susret, budući da bi mi kao poslodavac morali sami snositi troškove obuke na radu i ovo je velika pomoć da dobijemo kvalificirane radnike. S druge strane, ta sredstva koja dobijemo kroz obuku možemo prenamijeniti za povećanje plaća radnika i investicije unutar proizvodnje. U posljednjih 5 godina dosta dobro radimo i imamo dobre odnose sa Zavodom i pohvaljujem ovaj zajednički rad i suradnju“.