11 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Uskladimo boje – radionice koje će odgovoriti na izazove današnjeg roditeljstva

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Uskladimo boje, projekt je usredotočen na ostvarenje odgovornog roditeljstva, a zajednički su ga uvodnom konferencijom predstavili partneri Društvo naša djeca i Grad Vinkovci.

 

Rezultat je uočenih problema tijekom DND-ovog dugogodišnjeg rada s kojima se roditelji susreću u suvremenom roditeljstvu, a posebice u nespecifičnom vremenu pandemije. U tom smislu cilj je projekta pružiti aktivnu podršku roditeljstvu, a dobitnici su djeca i obitelji kroz razne kreativne radionice, najavila je Helena Crnjak predsjednica Društva naša djeca Vinkovci. Sve kreće s pripremom voditelja koji će kompetencije stjecati na području neurolingvističkog programiranja kako bi što kvalitetnije komunikacijski i prezentacijski ostvarili interakciju s polaznicima radionica.

„Ono što je najvažnije naše će radionice prvenstveno obuhvatiti roditelje predškolske djece, a sudjelovat će ih 12. Uočili smo da roditelji katkada ne mogu osigurati čuvanje djece pa će se usporedo s onima za odrasle, odvijati i igraonice za djecu uz stručno moderiranje,” zadovoljno je istaknula predsjednica DND-a Vinkovci.

Na igraonicama će sudjelovati desetak mališana, a ukupno trinaest radionica imat će za cilj osvijestiti osobno shvaćanje dobrog roditeljstva, preispitati vlastite roditeljske vrijednosti, naučiti slušati…Ono što uglavnom mislimo da se samo po sebi podrazumijeva, no potpora uz savjet svakom je roditelju itekako dobrodošla.


„I sam sam, sa suprugom otac četvero djece i znam koliko je zahtjevno danas uskladiti sve izazove odgovornog roditeljstva. Grad je prepoznao ovaj projekt kao instrument u pomoći aktivnom roditeljstvu i u kontinuitetu podupire rad raznih organizacija civilnih društava s posebnim naglaskom na najranjivije skupine,” istaknuo je u uvodnom dijelu Konferencije zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić.

Provedbu projekta u trajanju od devet mjeseci osigurao je Središnji državni ured za demografiju i mlade u iznosu od 50 000 kuna, dok Grad Vinkovci svoj partnerski dio podupire s 21. 479, 13 kuna.

Početak radionica je u prosincu, a projekt uključuje i zajednički izlet te na koncu konferenciju za poslodavce.

 

Ovaj je članak izrađen uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Sadržaj ovoga članka u isključivoj je odgovornosti Društva Naša djeca Vinkovci i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno