14 C
Vinkovci
Utorak, 26. rujna 2023.

Uskoro audicije za Školu suvremenog plesa Ane Maletić

Više od autora

- vl promo-

Prije 4 godine, u vinkovačkoj Glazbenoj školi Josipa Runjanina otvorena je Osnovna škola suvremenog plesa Ane Maletić. Zasnovana na učenju Rudolfa Labana i pristupu glazbi kroz pokret Emilea Jaquesa Delcrozea, svake godine u svoje okrilje primi 30-tak mladih Vinkovčana.

Potražnja za novootvorenim smjerom bila je izvrsna te je svake godine do sada popunio dopuštenu kvotu od 32 učenika u generaciji iako stvaran broj zainteresiranih znatno premašuje zakonski okvir. Učenici se raspoređuju po godištu, odnosno od 8. do 15. godine života te na tri ili četiri odjeljenja, a od ove godine u planu je pokrenuti i plesnu predškolu za djecu od 4 do 8 godina.

Osnovnoškolski plesni program traje 4 godine, dok se za to vrijeme učenici upoznaju s ritmikom, funkcijama tijela, suvremenim plesom, klasičnim baletom, tu je i obavezan solfeggio te klavir na višim godinama. Učenici pohađaju nastavu 2 do 3 puta tjedno.

U skorijoj se budućnosti nadamo otvoriti Srednju plesnu školu. Ovoga lipnja su završile djevojke koje su bile prva generacija otkad smo otvorili školu. One su u lijepoj pripremi i samo bi trebale nastaviti s plesom. Zato se svim snagama trudimo da što prije otvorimo srednju školu kako bi naši učenici mogli neometano nastaviti obrazovanje“, istaknula je učitelja plesa Olesya Martinjuk.

Svake se godine pa tako i ove, novi polaznici primaju putem audicije.

Zato se pozivaju svi zainteresirani mladi između 8. i 15. godine, da 28. i 30. kolovoza u dvorani Glazbene škole od 17 do 19 sati iskoriste priliku i pristupe audiciji.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno