13 C
Vinkovci
Nedjelja, 4. lipnja 2023.

Uskoro izlazi AKI, kompilacija posvećena preminulom koncertnom fotografu

Više od autora

- vl promo-

Aleksandar Mujčinović, za prijatelje Aki, bio je koncertni fotograf, prijatelj brojnih glazbenika i dobri duh regionalne scene. Na inicijativu francuskog benda Joke, glazbenici koje povezuje prijateljstvo s Akijem napravili su kompilaciju u sjećanje na njegov susretljiv, dobronamjeran i optimističan duh, jednostavnog imena Aki.

Aki je živio u Banja Luci, ali njegov dom bila je cijela regija, a prijateljstvo je njegovao s glazbenicima diljem svijeta. Osim što je svojim fotografijama obilježio brojne koncerte i festivale, bio je i tour manager na turnejama bendova po cestama cijelog Balkana. 18.11.2016. u večernjim satima, u njegovoj kući u Banja Luci, u 44. godini života Aki je ubijen s 11 uboda nožem.

Kompilacija će biti dostupna kao dvostruko vinilno izdanje, a na njemu će se naći neke nove, nikad objavljene, i poneke stare pjesme sljedećih bendova: Antenat (Hrvatska), DBAU (Bosna i Hercegovina) Dežurni Krivci (Slovenija), Duberman (Francuska), ESC Life (Hrvatska), Joke (Francuska), KALI FAT DUB (Hrvatska/Slovenija), La Bite (Francuska), Les Skalopes (Francuska), Radikal Dub Kolektiv (Hrvatska), Raggalution (Slovenija), Red Five Point Star (Slovenija), Shizomantra (Bosna i Hercegovina), Sopot (Bosna i Hercegovina), ST!llness (Hrvatska), Trankilesha (Francuska), YAPA (Francuska).

AkiTour 2018: ST!llness, Antenat, Joke & Red Five Point Star


Pridružite se plesu za Akija!

Sazrijelo je vrijeme da napravimo jednu veliku feštu u sjećanje na velikog prijatelja, fotografa i jednu od najzaslužnijih osoba za izgradnju brojnih mostova između francuske i balkanske nezavisne scene. Fešta u obliku turneje kreće iz Ljubljane (15.3.) preko Zagreba (16.3.), te završava u Akijevoj rodnoj Banjaluci (17.3.).

U Zagrebu karavanu u petak, 16.3. ugošćuje Vintage Industrial Bar gdje za Akija sviraju: Antenat, JOKE (FR), Red Five Point Star (SLO) i ST!llness.

Ulaznice kreću u prodaju 22.2., a moći će se kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Vintage Industrial Baru (Savska 160). Pretprodaja: 50kn / na dan: 65kn. Sav prihod od ulaznica ide za troškove produciranja vinilne kompilacije Aki koju će izdati PDV.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno