Ante Rajković, novoizabrani načelnik Općine Andrijaševci naslijedio je uspješnog Damira Dekanića kojem je bio desna ruka u proteklih osam godina. Dobro upoznat s s projektima i aktivnostima u Općini najavljuje nastavak kontinuiteta dobrog rada i rezultata.

“Ono što je svakako bitno je odraditi započete projekte i pripremiti što je više moguće novih, jer vidljivo je kako je nova financijska europska perspektiva vrlo izdašna i tko ne bude spreman s pripremljenim projektima neće moći učiniti značajniji iskorak za područje koje zastupa”, navodi Rajković.

U proteklom su razdoblju itekako odmakli u pripremama raznih razvojnih projekata općine, ali svakako oni koje novi načelnik posebno ističe su „Gospodarska zona Blace“, „Stambeno-rekreacijska zona Blace“, „Dom kulture“, „Revitalizacija kulturno-povijesne baštine-Rokovačka zidina“, „Smještajno-rekreacijski centar“ uz već postojeći „Sportski centar Frankopan“ koji će činiti zaokruženu cjelinu za sportsko-turističku priču općine kao i brojni drugi projekti.


“Svakako, najveći interes zainteresirane javnosti privlači projekt „Stambeno-rekreacijske zone Blace“ jer interes mladih obitelji s područja županije, pa čak i šire za rješavanje vlastitog stambenog pitanja uz pomoć lokalne zajednice, države i sredstava iz europskih fondova daje im za pravo da ćemo u vrlo skoroj fazi imati projekt od državnog značaja u fazi provedbe na našoj općini jer to je put za zadržati mlade obitelji na ovom području Lijepe naše”, ističe načelnik.

Planovima u prilog ide i izborni rezultat s apsolutnom većinom u Općinskom vijeću što načelniku jamči mirni nastavak predlaganja i donošenja odluka, a posljedično i realizaciju razvojnih projekata. Konstituirajuća sjednica sazvana je upravo za danas.