Nakon što su noćas u središtu Zagreba na Trgu bana Josipa Jelačića, gdje je u ponoć 27. travanja i počelo prikupljanje potpisa, odbrojali istek zadnjega dana prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma za promjenu uvjeta za mirovinu, predstavnici inicijative “67 je previše” na konferenciji za medije slavodobitno su objavili kako je inicijativa uspjela.

Kako je istaknuto, prema podacima pristiglima do dva sata prije ponoći prikupljeno je više od 600.000 potpisa građana, a očekuje se kako će potpisi pristizati još cijeli tjedan.

Predstavnici inicijative “67 je previše” zahvalili su svim građanima koji su dali potpis, svim volonterima i aktivistima, što su omogućili da hrvatski građani izađu na referendum i izaberu ono što drže naboljim.

“Želimo da ovo bude primjer da hrvatski građani mogu napraviti nešto, da mogu napraviti promjenu, da mogu dići svoj glas, da ga mogu pokazati. Više od 600.000 potpisa u Republici Hrvatskoj puno govori o ovoj inicijativi i o svemu drugome”, istaknula je nacionalna koordinatorica inicijative “67 je previše” Mirela Bojić .