Predstavnici vinkovačkih sportskih kolektiva okupili su se danas na redovnoj Izvještanoj skupštini Zajednice športskih udruga grada Vinkovaca na kojoj je, između ostalog, usvojeno izvješće o radu i izvršenju financijskog plana Zajednice za prošlu godinu, ali i donesena odluka o usvajanju izmjena i dopuna financijskog plana prihoda i rashoda za ovu godinu.

“Za prošlu smo godinu na raspolaganju imali 1.800.000 kuna i ta smo sredstva raspodijelili prema utvrđenim kriterijima, na zadovoljstvo klubova. U zajednici imamo 40 redovnih udruga i 3 pridružene, odnosno privremene, te 428 sportašica i 800 sportaša prijavljenih kroz županijsku i republičku kategorizaciju. Sve ukupno možemo govoriti o preko 2.800 ljudi koji se na ovaj način bave sportom. Važno je napomenuti da imamo i 20 sportaša priznatih kroz olimpijski i paraolimpijski odbor. Što se tiče klubova, mogu reći da imamo tri prvoligaša, odnosno Spačvu Vinkovci u rukometu, Lokomotivu u streljaštvu i naš Biciklistički klub”, ističe predsjednik Zajednice Dražen Milinković.

Dodaje i kako je zadovoljan uspjesima na europskoj razini, iako iste postižu uglavnom mlađe kategorije. “Činjenica je da imamo talentirane djece, prije svega u biciklizmu i judu, ali ona kad stasaju odlaze na fakultete i nastavljaju trenirati u dugim sredinama. No, moramo biti zadovoljni i s tim što smo uspješni u stvaranju sportaša, što imamo dobre škole sporta”, kaže Milinković. Sve u svemu, u Zajednici su zadovoljni uspjesima u prošloj godini, a uz predviđena financijska sredstva i mogućnosti i ova 2019. godina trebala bi biti na istom tragu.