Produženi vikend krajem lipnja je vrijeme kad mnogi planinari spajaju neradne dane i odlaze u planinu. Tako su produženi vikend od 20. do 25. lipnja planinari HPD Cibalia iskoristili za boravak u prirodi i pohod na brojne vrhove, nakon kojega su otišli na zanimljivo putovanje u Grčku.

Devet članova otišlo je 20. lipnja na tradicionalni uspon na Dinaru, najviši vrh Hrvatske koji se održava u organizaciji Hrvatskog planinarskog saveza svake godine najbliže subote Danu Državnosti. Kako je to za Slavonce dalek put, ovi vrijedni planirali iskoristili su ga za više aktivnosti. Tako su pohodili vrh  Čavnovka (1147 m) na Promina, najviši vrh Republike Hrvatske Sinjal (1831 m) na Dinari, a iskazali su svoje vještine na feratu Perun, alpinističkom penjalištu Perun i dva puta na feratu Omiške Dinare.

Druga ekipa s četiri člana iz sekcije planinari biciklisti provozali su se biciklom po Žumberačkom gorju obilazeći Planinarske domove Vodice, Boris Farkaš u Sekuliću, planinarski vrh Sveta Gera (1176 m). Otišli su i na Samoborsko Gorje gdje su obišli vrh Japetić (879 m) i mnoge staze tih Gorja.

Naravno da su tu uvijek i naša slavonska gorja. Ekipa od 15 planinara otišla je na Krndiju gdje su obišli tvrđavicu Ruicu, Planinarski dom Tivanovo u Gazijama.

Aktivnosti se nastavljaju i dalje, tako je četvero članova, kao gosti HPD Gojzerica iz Požege, otišlo u Rumunsku i pohodili vrh Moldevean (2544 m) i vrh Omu (2505 m) na Karpatima.

26. lipnja, 15 članova HPD Cibalia otišlo je turu po Grčkoj. U pohod su krenuli u ponedjeljak kada je 15 planinara i planinarki krenulo u osvajanje vrhova Olimpa. Prvi dan došlo se do planinarskog doma Olimp A (2100 m). Cilj je ostvaren te su se idući dan popeli na vrh Mitikas (2918 m), vrh Skala (2866 m), vrh Skolio (2912 m) i vrh Antonio (2817 m). 3. srpnja sretno su se vratili u Leptokardiju gdje nastavljaju svoju turu po Grčkoj.

Zadovoljstvo brojnim aktivnostima u Hrvatskom planinarskom društvu Cibalia članovi nisu krili, a predsjednik Igor Nađ istaknuo je kako se svi zainteresirani i svi oni koji žele aktivno u prirodi provoditi svoje slobodno vrijeme mogu obratiti klubu, a siguran je da neće požaliti.