28 C
Vinkovci
Petak, 12. kolovoza 2022.

Uspostava partnerskih odnosa s Livnom

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Konferencija “Business Forum Livno 2018”, čija je glavna tema predstavljanje zaklade Linnovate, budućeg Tehnološkog parka Livno, održana je u utorak, 14. kolovoza, u Livnu. Osnovni cilj zaklade Linnovate je izgradnja inovativnog poslovnog okruženja za stvaranje perspektivnije budućnosti, koji će mladima ponuditi alternativu, odnosno mogućnost kreiranja samostalne i neovisne budućnosti, dok će se rad zaklade temeljiti na podršci edukaciji, poduzetništvu, izvozu te financiranju.

Inicijativu za uspostavu zaklade Linnovate pokrenule su osoba koji vuku porijeklo iz Livna, a to su Bernardin Ćenan, Božo Perić, Marin Jozić te Mate Rimac, proizvođač električnih automobila i baterija koji je ustupio obiteljsku kuću u korist Tehnološkog Parka Livno s ciljem prikupljanja mladih ljudi koji žele ući u proces inkubacije.

Na prvoj poslovnoj konferenciji u Livnu sudjelovao je i Tehnološki park Vinkovci. Direktor Josip Gilja predstavio je način rada, ustupio svu potrebnu dokumentaciju te tako dao potporu za ovaj važan projekt. ”Tehnološki park Vinkovci jedan je od partnera na osnivanju i pokretanju rada Tehnološkog parka Livna. Dali smo podršku jer je to jedna kvalitetna i jako korisna stvar za grad Livno i ljude koji žive u okruženju, kao i za cijelu BiH”, istaknuo je Gilja. Osim zadržavanja mladih s kojima se bore i Livno i Vinkovci, jedan od ciljeva je i stvoriti bolju suradnju između ova dva grada. Osim Tehnološkog parka Vinkovci, partneri na projektu bili su još i Tehnološki park Mostar i Tehnološki park Sarajevo te predsjednici livanjskih zajednica iz cijeloga svijeta.

Na sastanku je naglasak bio na važnosti djelovanja “Dijaspora investa” koja predstavlja mogućnosti sufinanciranja kvalitetnih poduzetničkih i poslovnih planova koji prezentiraju mladi poduzetnici s područja grada Livna te cijele Bosne i Hercegovine.

Tehnološki park Livno trebao bi početi s radom u rujnu, a trebalo bi biti zaposleno 30 mladih ljudi. Postoji i mogućnost proširenja broja na 100 radnih mjesta, a u sklopu foruma planirano je otvaranje poslovnoga inkubatora površine 300 metara četvornih, koji će budući poduzetnici moći koristiti kroz razne programe inkubacije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno