Njegove pjesme poznaju generacije, a tijekom 50 godišnje karijere nanizao je veliki broj hitova i osvojio mnogobrojne nagrade. On je Van Morrison, a uskoro će predstaviti svoj novi album “Three Chords And The Truth”! Već sad nam je dostupan i prvi singl sa spomenutog albuma, “Dark Night Of The Soul”, a hrvatska publika ga može slušati u radijskom eteru te na digitalnim platformama.
Prema dosadašnjim najavama, novi album će biti veličanstven. Album će sadržavati četrnaest novih pjesama, od kojih svaka na svoj način predstavlja stvaralački talent Van Morrisona. Radi se o njegovom šestom albumu u samo četiri godine što je dodatni dokaz da se njegova umjetnička energija nikako ne gasi. Album je samostalno napisao i producirao, a na jednoj pjesmi se kao koautor pridružio Don Black. Album “Three Chords And The Truth” je dostupan za prednaručivanje.
Van Morrison je glazbeno ime koje mnogobrojna publika već veoma dobro poznaje. Nakon što je sudjelovao u radu benda Them, krenuo je sa solo karijerom, a samostalni album “Moondance” iz 1970. ga je svakako lansirao među prihvaćene glazbenike. Njegova glazba kombinira soul, R&B, jazz  i slične stilove, a to je pokazao i kroz svoju diskografiju – tijekom života je predstavio čak 40 studijskih albuma. Do sad je osvojio dvije nagrade Grammy, nagradu Brit za izniman doprinos glazbi te Americana Music Lifetime Achievement nagradu za najboljeg tekstopisca. Van Morrison je također član Rock and Roll kuće slavnih, a 2016. godine je proglašen vitezom zbog iznimnog doprinosa glazbenoj industriji, kao i turizmu Sjeverne Irske.

Three Chords And The Truth – popis pjesama
 1. March Winds In February
 2. Fame Will Eat The Soul
 3. Dark Night Of The Soul
 4. In Search Of Grace
 5. Nobody In Charge
 6. You Don’t Understand
 7. Read Between The Lines
 8. Does Love Conquer All?
 9. Early Days
 10. If We Wait For Mountains
 11. Up On Broadway
 12. Three Chords And The Truth
 13. Bags Under My Eyes
 14. Days Gone By