7 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

Vani je četvrti album sjajnih Bernays Propaganda!

Više od autora

- vl promo-

m_bernays-propaganda_politika-novi-album

Makedonski muzički aktivisti BERNAYS PROPAGANDA su 14. ožujka, objavili svoj četvrti album Politika, koji predstavlja značajnu preokretnicu u njihovom kreativnom radu. Album je izašao za slovensku nezavisnu izdavačku kuću Moonlee Records u CD i LP formatu, a dostupan je i kao besplatan download.

m_bernays-propaganda_politika-novi-album_STVeć  na prvo slušanje je očito, da se Bernays Propaganda na novom albumu predstavlja u drugačijem svjetlu. ‘Politika’ tako koketira sa elektronskim new-wavom, koji je gitarama oduzeo nešto oštrih rubova, a tempo pjesmama po novom diktira ritam mašina. Hrabar potez grupe, koja se je usudila kod četvrtog albuma promijeniti svoj zvuk i sa tim proširiti svoj glazbeni izričaj. U novom materijalu mogu se čuti utjecaji skupine New Order i drugih new-wave zastupnika iz ranih 80-ih, kao i na njemačku indietroniku u stilu The Notwist, koji su sličan zvučni preokret napravili sa albumom ‘Neon Golden’.


U usporedbi sa prethodnim izdanjima ‘Politiku’ prožima više melankolični ton – prikladan odrazu vremena u kojem živimo, dok su i vokalne linije više u prvom planu. Tekstualno su Bernays Propaganda i dalje sačuvali oštrinu, te plasiraju beskompromisan komentar modernog društva i položaja pojedinca u trenutnoj ludnici nazvanoj demokracija.

  VIDEO: Laži me, laži me (Spot)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno