10 C
Vinkovci
Petak, 31. ožujka 2023.

Neki od vas nisu bili niti rođeni kad je započela ova priča …

Više od autora

- vl promo-

m_17-godina-mocvare

Kultni zagrebački klub MOČVARA slavi svoj 17. rođendan a povodom toga će se održati i program pun zanimljivih sadržaja u razdoblju od 29. trvanja do 8. tvibnja. Saznajte o čemu je riječ.

Godina 1999. je bila po mnogo čemu bitna godina za svijet. Svjetlo dana ugledala je nova valuta Euro, na malim ekranima su se pojavili “The Sopranos”, Napster je započeo misiju urušavanja glazbene industrije, a Bill Clinton je uvjerio Senat da ga tople usne Monice Lewinsky nisu ometale pri donošenju važnih strateških odluka. Iste godine u Zagrebu, u možda malom koraku za čovječanstvo, ali ogromnom za alternativnu kulturnu scenu u Hrvatskoj, sa radom je započeo klub Močvara. Grupica idealistički nastrojenih entuzijasta odlučila je bar pokušati razviti klicu kulture u još uvijek postratnoj nekulturnoj svakodnevici. I usprkos mnogobrojnim problemima, čestom pomanjkanju svega (osim dobre volje) pa čak i kraćoj prisilnoj pauzi, 17. godina je dovoljan period vremena da se zaključi da smo u svojoj prvobitnoj nakani itekako uspjeli. Najbitnija imena inozemne i domaće glazbene alternativne scene postala su normalna pojava na Močvarinoj pozornici. Talentirani književnici, kazalištarci, likovni i drugi umjetnici pronašli su u klubu utočište i prostor za izražavanje svojih ideja. A neka od događanja ostat će zauvijek zabilježena u domaćoj kulturnoj povijesti. Prisjetimo se samo kad su U2 odradili akustični set ili kad su Peppersi fino razvalili gig u dvorištu kluba (ok ok, znamo da nisu, ali što je malo revizije povijesti u Hrvata).

Hladna i neumoljiva statistika ispričat će priču punu brojaka. Onu o stotinama kulturnih događanja i desetcima tisuća posjetitelja. No, onu najbitniju ispričat će svi oni koji su tijekom godina kod nas otkrili svoj novi omiljeni bend, pogledali davno zaboravljeni film ili možda upoznali svoju novu najdražu osobu. Te priče su osobne i jedinstvene. Uvjereni smo, da je 17. godina kasnije, Zagreb drugačiji grad, a kulturna scena drugačija scena. Kvalitetnija, raznovrsnija i otvorenija. I s ponosom ćemo preuzeti svoj dio “krivnje” za to.

Vi, posjetitelji, konstantno ste ih “tjerali” da budu bolji, da klub bude ugodniji, da program bude kvalitetniji. A ekipa Močvare se nada da ste danas, bar malim dijelom i zbog njih, vi otvoreniji, tolerantniji i sretniji ljudi. I da ćete te osobine prenositi na nove generacije. Jer, iako je 17 godina puno, oni još uvijek ne razmišljaju o penziji. Sjajan novi bend je sad negdje u garaži, a briljantna nova knjiga se upravo negdje piše.

I upravo zato idu dalje.

Hvala vam na podršci tijekom svih ovih godina.

Neki od vas nisu još bili ni rođeni kad je počela ova priča …

PROGRAM PROSLAVE 17. ROĐENDANA MOČVARE

PETAK 29.4.2016. 

20:00 @Močvara / Žedno uho: DISKODELIJA

SUBOTA 30.4.2016. 

20:00 @Močvara / Žedno uho: THE THING 00:00 @Močvara / Trance Unity 6: SYNAESTHESIA

NEDJELJA 1.5.2016. 

11:00-19:00 @Močvara & Pogon Jedinstvo / Močvarni laboratorij i #pogonizacija: društveno igranje u Jedinstvu

20:00 @Močvara / Kum – Kazalište u Močvari: PRVOMAJSKA SLAM REVIJA

PONEDJELJAK 2.5.2016. 

21:00 @Močvara / The Underground Youth


UTORAK 3.5.2016. 

20:00 @Močvara / Filmske večeri u Močvari: SVAKI DAN JE PRVI MAJ

SRIJEDA 4.5.2016. 

21:00 @Močvara / Afrika u Močvari: KAIRA KELA, DJ EMIR

ČETVRTAK 5.5.2016. 

21:00 @Močvara / Začarana Močvara: U POL 9 KOD SABE, ZVONKA OBAJDIN

PETAK 6.5.2016. 

23:00 @Močvara / Hrvatska funk delegacija: THE MIGHTY MOCAMBOS

SUBOTA 7.5.2016. 

15:00 @Nasip kraj Močvare / Trnjanski kresovi

21:00 @Močvara / 7. Antifa Night: DEBELI PRECJEDNIK, LOŠ PRIMJER, NAMET, NOB, DJ VLAJA THE BAJA

NEDJELJA 8.5.2016.

11:00 @Močvara / 32. Močvarin sajam ploča i stripova 

13:00 @Nasip kraj Močvare / Pot piknik: ESC LIFE, SLEEPYHEADS, ŽEN, PRIDJEVI, VIBRICA

13:00 @Nasip kraj Močvare / Radionice Močvarnog laboratorija

20:00 @Močvara / Turbina Turbo tribina: Bitlsi

VIDEO: DISKODELIJA: Samo

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno