Još drugog dana prosinca prošle godine, kad su u Dublinu ždrijebane skupine kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. i objavljena satnica, postalo je jasno da će hrvatska nogometna reprezentacija utakmicu trećeg kola protiv Walesa igrati u subotu, 8. lipnja u 15 sati.

Stadion Gradski vrt u Osijeku tako će ponovno biti pun kao šipak, a hrvatska nogometna reprezentacija imaju  doček i podršku kakvu zaslužuju viceprvaci svijeta. U samo dva dana pretprodaje ulaznica za utakmicu Hrvatska – Wales rasprodan je cijeli raspoloživi kontingent ulaznica preko interneta te na blagajnama stadiona Gradski vrt.

Prvenstveni kapacitet Gradskog vrta za ogled Hrvatska – Wales iznosio je 15.000 sjedećih mjesta i te su se ulaznice, koje su u pretprodaji prodavale po cijeni od 80 do 150 kuna, rasprodale u manje od dva dana. A onda je nogometni klub Osijek odlučio obnoviti sve one razbijene stolice na stadionu i time su podigli kapacitet stadiona za dodatnih 2.500 sjedećih mjesta.

Nije tajna da Slavonija zaista voli Vatrene i uvijek ih sjajno dočeka, ali i Vatreni vole Slavoniju.

Ne samo zbog sjajne atmosfere već i zbog sjajnih rezultata koji ovdje postižu. Hrvatska nogometna reprezentacija je u svojoj povijesti igrala 11 puta u Gradskom vrtu, od čega četiri puta kvalifikacijske i sedam puta prijateljske utakmice, a Vatreni ne znaju za poraz: imaju devet pobjeda i dva remija.

Od tih 11 susreta u Gradskom vrtu samo je s jednom reprezentacijom Hrvatska igrala dva puta i bio je to baš Wales. I u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu i u prijateljskoj utakmici dvije godine ranije Hrvatska je slavila identičnim rezultatom od 2:0.

Osim u Osijeku, Hrvatska nogometna reprezentacija slavila je i u Vinkovcima. Tako su prije 10 godina, točnije 14. studenog 2009. godine, u prijateljskom ogledu Vatreni pobijedili Lihtenštajn rezultatom 5:0. Utakmica je odigrana na stadionu u Vinkovcima koji je kapaciteta 10.000 mjesta a koji je ispunjavanjem svih traženih uvjeta tada dobio i UEFA licencu.