7 C
Vinkovci
Srijeda, 5. listopada 2022.

Vatrogasci spasili srnu koja je zapela u ogradi kod starog bazena u Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

S vremena na vrijeme vatrogasci se susreću i s dojavama i intervencijama vezanim uz spašavanje životinja, a jednu doista nesvakidašnju intervenciju vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci imali su danas. Dojavljeno im je, naime, da je u ogradi kod starog bazena u Vinkovcima, poznate Barutane, zapela ni manje ni više nego srna.
Na teren su izašla četiri vatrogasca JVP Vinkovci, koji su s posebnim hidrauličkim alatom za spašavanje razmaknuli ogradu.
“Ovo je prvi put u 17 godina koliko ja radim da smo imali ovakvu interevenciju kada je riječ o spašavanju životinja, a niti stariji kolege ne pamte baš susret sa srnom u gradu. Riječ je o mladoj životinji, koja je bila jako preplašena pa se neznatno i ozlijedila do našega dolaska pokušavajući se osloboditi. Ipak, nije to bila značajna ozljeda te je, kada smo joj pomogli da se izvuče, otrčala u sekundi, ali da je nitko nije primjetio i da mi nismo došli sigurno ne bi preživjela jer se ne bi mogla sama izvući”, ističe Krešimir Jelić, zamjenik zapovjednika JVP Vinkovci.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno