27 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Važan doprinos hrvatskom turizmu

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

HTZ i ove godine dodjeljuje godišnje turističke nagrade kao posebno priznanje za iznimni doprinos pojedinaca, tvrtki i ustanova u razvitku hrvatskog turizma. Prijave i kandidature za godišnje nagrade Anton Štifanić i Nagrada za životno djelo zaprimaju se od strane fizičkih i pravnih osoba do 31. kolovoza ispunjavanjem online obrasca. Kandidature se zaprimaju i za nagradu Čovjek – ključ uspjeha, djelatnik godine i to do 27. srpnja. Kandidature za izbor djelatnika godine mogu podnijeti turističke zajednice, ministarstva, strukovne udruge, tvrtke te jedinice lokalne samouprave putem online obrasca.

HTZ je uvela i novi koncept i kategorije u sklopu ove nagrade. Do sad se dodjeljivala u 26 kategorija, a ove se godine dodjeljuje u 14 kvalitetno i sveobuhvatno definiranih kategorija: agencijski djelatnik, turistički animator, turistički vodič, djelatnik u hotelskom objektu ili kampu, djelatnik u ugostiteljskom objektu (kuhar, konobar, slastičar, sommelier, itd.), privatni iznajmljivač, domaćin turističkog seljačkog domaćinstva, policajac, vatrogasac, djelatnik u pomorskom prijevozu, djelatnik u zračnom prijevozu, djelatnik u cestovnom prijevozu, prodavač, djelatnik na uređenju i održavanju okoliša.

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić istaknuo je kako se ovim sustavom želi poticati izvrsnost, kreativnost i motivacija za daljnje uspjehe. Cilj je izdvojiti pojedince i subjekte koji su svojim radom, projektima i idejama pridonijeli razvoju hrvatskog turizma i pozicioniranju naše zemlje kao atraktivne turističke destinacije. Razvijanje gostoljubivih odnosa s turistima, uz podizanje kvalitete usluge, ključan je segment u podizanju stupnja zadovoljstva gostiju te širenju pozitivnog imidža hrvatskog turizma. Zato se pozivaju svi građani, turistički djelatnici i subjekti da kandidiraju osobe koje će nagradu dobiti na Danima hrvatskog turizma koji se održavaju na Hvaru 25. i 26. listopada.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno