30 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Večeras 23. Memorijal u spomen na Roberta Bajtala

Više od autora

- vl promo-

Tradicionalni 23. Festival folklora „Robert Bajtal” bit će održan večeras u 20 sati u Gradskom kazalištu „Joza Ivakić” Vinkovci. U organizaciji Folklornog ansambla „Lisinski”, a u suradnji s Gradom Vinkovci, festival je trajno sjećanje na preminulog člana ansambla Roberta Bajtala, čija je predanost i ljubav prema folklornom nasljeđu ostavila dubok trag.

Posjetitelje očekuje bogat program koji će obuhvatiti pojedinačne nastupe talentiranih sudionika. Ove godine, gosti izvođači bit će KUD „Slavko Janković” Rokovci-Andrijaševci, HKPD „Matija Gubec” Tavankut, Tamburaški sastav „San”, a svoje koreografije predstavit će i sve sekcije ansambla.

„Kao i godinama do sad, ovaj je događaj pokazatelj cjelogodišnjeg rada i truda naših sekcija i gostiju izvođača, koji već 23. godinu za redom oduševljavaju publiku, pokazujući neizmjernu ljubav prema folkloru, tradiciji, plesu i glazbi”, istaknula je predsjednica FA „Lisinski” Kristina Kelemen.


Vrhunac koncerta bit će zajednička izvedba nezaboravne pjesme „Dva vita čempresa”, koja je simbol zajedništva i ljubavi prema tradiciji, a posvećena je Robertu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno