Foto: Nikola Jovanović

U još jednom smo vikendu Vinkovačkog ljeta. Sinoć Vinkovčani su uživali uz popularnog Damira Kedžu, a večeras ljubitelji dobre glazbe nikako ne bi trebali propustiti gostovanje ženskog benda The Frajle. Koncert u pješačkoj počinje u 21 sat.

Pored odličnih autorskih pesama, The Frajle su izvrsne i u obradama, a kako stoji na njihovoj web stranici Vinkovčani večeras mogu očekivati: “Četiri Dame, Jedan Show”.

Četiri dame… Marija Mirković, Nataša Mihajlović, Jelena i Nevena Buča, navodi se, članice su grupe The Frajle. Četiri vokala i dvije akustične gitare ne mogu nikako dočarati što The Frajle u stvari, jesu. Nastupi s kojima osvajaju publiku od 2009. godine, njihova su posebnost koja ih izdvaja od ostalih izvođača na glazbenoj sceni i njima su privukle publiku različitih glazbenih usmjerenja.

… jedan show! The Frajle uspjevaju ono što mnogima nikako nije polazilo za rukom – da tijekom koncerata podjednako drže publiku napetom izvodeći brojeve koji stilski obuhvaćaju i čardaš, pop rok, ali i šansonjerske melodije. Ponekad se čine kao kabaretska družina, a svemu tome doprinosi njihova upečatljiva kostimografija, koja ih takođe čini bitno različitima od ostatka scene.