24 C
Vinkovci
Utorak, 3. listopada 2023.

Večeras počinje DORF!

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Nakon tri večeri u Primoštenu i zanimljivih druženja uz filmove, glazbeno-filmski kviz i koncerte, DORF se seli u Vinkovce. Danas u 20:30, u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci, organizirano je svečano otvorenje vinkovačkog dijela 12. DORF-a, popularnog festivala glazbenog dokumentarnog festivala. Festival je projekt kojim je 2007. godine Udruga ljubitelja filma RARE započela povezivanje Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije sa ostalim regionalnim udrugama i projektima kojima je cilj povezivanje i razmjena kulturnih informacija.

Večeras nas očekuje ekskluzivna vinkovačka prezentacija “Tajna povijest DORFa” powered by PechaKucha, gdje će u formatu 20 slika x 20 sekundi biti predstavljeni DORF suradnici i prijatelji. Nakon ove zanimljive prezentacije, prisutne će do kasnih večernjih sati zabavljati DJ Phantom s kateterom.

Sutra su na rasporedu filmovi ”Pope, vrati se”, ”Veja” i ”Zarobljeno vreme”, dok će u subotu biti održane dvije hrvatske premijere, a to su ”More than a barbershop” te ”Hannah Williams u Tokiju”. Nakon toga, svi posjetitelji će imati priliku pogledati film ”Glasnije od oružja”.

Festival traje do subote, 25. kolovoza i ovogodišnje izdanje DORF-a bit će zaključeno proglašenjem najboljeg filma u regionalnoj konkurenciji. O najboljem filmu u regionalnoj konkurenciji odlučit će Varja Močnik, redateljica i urednica filmskih programa, autorica prošlogodišnjeg pobjedničkog DORF filma, predsjednica žirija, Siniša Labrović, multimedijalni umjetnik i Boris Hrepić Hrepa, glazbenik, autor i voditelj.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno