23 C
Vinkovci
Petak, 12. kolovoza 2022.

Večeras završni koncert Gatalinke u kazalištu

Više od autora

- vl promo-

Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Za kraj nastavne godine u Kulturnom centru Gatalinka večeras s početkom u 19.30 sati u gradskom kazalištu pripremaju završni koncert. Ulaz je besplatan pa očekuju podršku sugrađana.

Ove se godine radilo punom parom, a mali folkloraši, osim koncerta, sljedećeg mjeseca putuju na dvije mini turneje u inozemstvo gdje će predstavljati grad, županiju i Republiku Hrvatsku.

„Mi se pripremamo tijekom cijele godine jer ono što dogovorimo na početku, pokažemo na kraju, a to je znanje koje smo stekli kroz nastavnu godinu”, kaže Ema Salopek, umjetnička voditeljica u KC Gatalinka.

Ondje djeca i sviraju i plešu, neki i po nekoliko instrumenata te uspješno svladavaju i solistička glazbala poput jedinki, samice, dvojnica, čak i gajdi. Probe su ovaj tjedan intenzivirane jer brusi se cijeli program pripreman u dva bloka, najavljuju.

„Bit će tu plesova Slavonije, Baranje, Dalmacije, zagrebačkog kraja, malo i Prigorja, a uz to će izvoditi zajedničke točke na tamburi bisernici, braču, e-braču, čelu, kontri i basu te solističkih sviračkih i pjevačkih točaka”, dodaje Salopek ističući kako se ove godine isprepliću sva područja folklora.

Male folkloraše već idućeg vikenda očekuje putovanje na međunarodni CIOFF festival u Mariboru, a sredinom srpnja boravit će u Francuskoj što je nagrada spomenute organizacije za njihov rad.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno