U programu Međunarodnih amaterskih susreta teatara MAST sinoć je nastupio Teatar Fedra iz Bugojna s odličnom komedijom „Zašto vuk ne pase travu“ u režiji Senade Milanović. U predstavi glume: Almir Mujagić, Ermina Musić, Suad Velagić, Amel Ugarak. Scenografiju potpisuje Antonio Džolan, kostime Sanja Krnjajić, a ton i svjetlo Edin Ćatić Bato.

Predstava je nastala po motivima drame „Generalna proba samoubistva“ Dušana Kovačevića, a riječ je o simboličnoj tragikomediji današnjeg vremena koja govori o složenom i protivrječnom moralu i poremećenom identitetu današnjeg čovjeka, opterećenog neizvjesnošću i različitim izazovima egzistencijalnog trenutka.

Zadnja predstava ovogodišnjeg MAST-a na programu je večeras, s početkom u 20 sati, u Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” Vinkovci. Još jednom u ovogodišnjem programu gostuje Amatersko pozorište “Branislav Nušić iz Šida, ovaj put s predstavom “Neću da ćutim”. Predstava u režiji Cvetina Aničića progovara o temi nasilja u porodici i zlostavljanja žena, a nastala je u suradnji s Crvenim križem Šid u okviru projekta organizacije “Konrad Adenauer”.