16 C
Vinkovci
Petak, 24. svibnja 2024.

Veleučilište Vukovar proslavilo Dan ustanove i 17 godina svog uspješnog rada

Više od autora

- vl promo-

Svečanom sjednicom Stručnoga vijeća na kojoj su dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnima za razvoj i napredak ustanove, na vukovarskom salašu Goldschmidt je proslavljen Dan Veleučilišta Lavoslava Ružičke koji svoj dan slavi na rođendan nobelovca Lavoslava Ružičke, čije ime i nosi, a koji je rođen 13. rujna 1887. godine u Vukovaru.

Tijekom svečanosti, proglašeni su i najbolji sportaš, sportašica i sportska ekipa na Veleučilištu. U akademskoj godini 2021./22. najboljim sportašem na Veleučilištu Lavoslava Ružičke proglašen je Dominik Jelinić, najboljom sportašicom Tara Stipanović, a najboljom sportskom ekipom ženska rukometna reprezentacija, predvođena trenerom Draženom Pejićem. Priznanja zaslužnima uručio je dekan Željko Sudarić rekavši kako su stručnost i izvrsnost svih djelatnika, posebno visokoobrazovani profesori koji kontinuirano usavršavaju svoja znanja, rad i stalna ulaganja kroz projekte, učinila vukovarsko Veleučilište Lavoslava Ružičke prepoznatljivim, pa za njihove studijske smjerove iz godine u godinu raste interes.

“S nestrpljenjem očekujemo preseljenje u nove prostorije što će Veleučilištu dati novi poticaj i omogućiti uzlet prema još boljoj izvrsnosti”, poručio je Sudarić podsjetivši kako je Veleučilište osnovano prije 17 godina s ciljem da se i u Vukovaru pokrene visoko obrazovna institucija, omogući studiranje u Vukovaru ali i zapošljavanje studenata u svome gradu.

Foto: VeVu – Vinkovčanin Dominik Jelinić proglašen najboljim sportašem

Na Veleučilištu Lavoslava Ružičke trenutno studira gotovo 1000 studenata među kojima su studenti iz cijele Hrvatske, ali i studenti iz BiH i Srbije. Predstavnicima medija i dugogodišnjim partnerima dodijeljene su zahvalnice jer su upravo oni zaduženi za pozitivnu sliku Veleučilišta kako u lokalnoj sredini tako i u cijeloj Hrvatskoj.Plakete Veleučilišta s likom Lavoslava Ružičke ove godine dodijeljene su Ivanu Malenici, Harisu Pavletiću, Božidaru Horvatu i Stjepanu Draganiću za poseban doprinos razvoju i radu Veleučilišta te njegovom daljnjem uspješnom razvoju. Ove godine 750 maturanta odabralo je Vukovarsko veleučilište kao željeni studijski program, a najveći interes su pokazali za fizioterapiju, ali nije manjkalo ni zanimanja za Upravni studij i Studij trgovine.

„Sudjelovao sam u sportovima futsal, veliki nogomet, tenis, rukomet, a uz to sam organizirao i Dan sporta na veleučilištu. Nagrada mi osobno znači jednako puno kao i svaki sportski akademski uspjeh. Moram se zahvaliti profesoru Draženu Pejiću koji daje 200% posto sebe u sve sportove na fakultetu te bez kojega sve to ne bi bilo moguće. Općenito u studentskom sportu je konkurencija velika, posebno nama “malima” koji se borimo protiv puno većih sveučilišta poput Zagreba, Splita ili nama najbližeg Osijek, no ova godina je pokazala da se možemo nositi sa svima njima u svakom sportu, te da naše veleučilište iz godine u godinu sve više raste kako na sportskoj razini tako i na akademskoj gdje otvaramo sve više smjerova i sve više studenata želi studirati upravo na VeVu. Čak 65% studenata ne dolazi iz Vukovara što znači da i u ostatku Hrvatske studenti prepoznaju rad vukovarskog veleučilišta”, rekao je dobitnik nagrade za najboljeg sportaša, Dominik Jelinić.

Ono na što je dekan doc.dr.sc. Željko Sudarić posebno ponosan jest uspjeh studenata koji su pozitivnim pritiskom uspjeli izboriti ravnopravnost titula s ostalim fakultetima.

Foto: Veleučilište Vukovar

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno