5 C
Vinkovci
Petak, 3. veljače 2023.

Veličina nije bitna, kad si super junak!

Više od autora

- vl promo-

Najmanji super heroj na svijetu u novom nastavku dobiva pojačanje. Ant-Man i Wasp su, bez obzira na njihovu veličinu, neuništivi tim u borbi protiv zla. Dok Scott Lang (Paul Rudd) balansira između uloge super heroja i uzornog oca, Hope van Dyne i dr. Hank Pym (Michael Douglas) trebaju njegovu pomoć u novoj hitnoj misiji u kojoj zajedno s Wasp (Evangeline Lilly) otkriva tajne njihove prošlosti. Ne sumnjamo da ni ovaj put studio Marvel nije podbacio, a film možete pogledati od ovoga četvrtka na programu kina Urania.

Kako je ovaj tjedan u znaku super junaka, ništa manje zabavni nisu ni animirani Izbavitelji. U novome nastavku je mama Helen, odnosno Elastika, u centru pažnje, a tata Bob se kod kuće brine za djecu. Njihovu normalnu svakodnevicu poremeti dolazak opasnog i pametnog zlikovca kojeg jedino mogu pobijediti Izbavitelji. Prije filma prikazuje se kratkometražni uradak Bao studija Disney Pixar – priča o brižnoj majci koja pati od sindroma praznog gnijezda nakon što je njen sin odrastao…

Novi super-herojski filmski tjedan premijerno donosi nastavak Marvelovog hita Ant-Man i Wasp te nagrađivanu ratnu dramu Zarobljeni u Siriji u sklopu Ljetnog festivalca, a i dalje možete pogledati gangstersku biografsku dramu Voleći Pabla, ratni rock dokumentarac Scream for Me Sarajevo, nastavak popularnog Jurskog svijeta: Pad kraljevstva i Disney Pixar sinkronizirani animirani hit Izbavitelji 2.

Novi program kina Urania možete pogledati OVDJE.


Nakon SF drame Jupiterov mjesec, festivalski ciklus “Ljetni festivalac” nastavljamo ratnom dramom Zarobljeni u Siriji. Priča je to o obitelji koja je zatvorena u stanu koji se nalazi na području konstantnog bombardiranja i snajperističkih napada. Majka troje djece Oum Yazan očajnički pokušava održati svoju obitelj živom, istovremeno čekajući da joj se muž vrati kući. Dani prolaze, a strah raste… tko će sljedeći pokucati na vrata? Njezin muž ili neprijatelj? Film prikazujemo u novoj dvorani Kino kluba, po sniženim cijenama ulaznica: 20 kn redovna i 16 kn studentska/umirovljenička.

Voleći Pabla donosi istinitu pripovijest o usponu i padu kolumbijskog narko lorda – zloglasnog Pabla Escobara. Autentično prepričan djelić tamne strane povijesti s fokusom na buran odnos i ljubavništvo s novinarkom Virginiom Vallejo, na čijim se momoarima ovaj film i temelji. U glavnim ulogama gledamo supružnike Javiera Bardema i Penelope Cruz, čija se kemija pokazala kao dobitna filmska kombinacija.

Baš kao i 90-ih, opsada Sarajeva je u naslovima širom svijeta. Prije četvrt vijeka razlog je bilo stradanje i razaranje. Danas je to ljudska priča filma Scream for Me Sarajevo o nastupu pjevača Iron Maidena Bruca Dickinsona u opkoljenom Bosanskom kulturnom centru (BKC). Iako pod opsadom, Sarajevo je na tren zaboravilo užase rata. Bio je to tračak nade i poruka ljudima da neko na njih ipak nije zaboravio.

Pad kraljevstva nas vraća u tematski park Jurski Svijet četiri godine nakon njegova uništenja. Neaktivni otočni vulkan počne se vraćati u život, a Owen (Chris Pratt) i Claire (Bryce Dallas Howard) organiziraju akciju spašavanja preostalih dinosaura. U svojoj misiji uskoro se suočavaju s užasavajućim novim vrstama gigantskih dinosaura i dolaze do spoznaje o zavjeri koja prijeti čitavom planetu.


Početak školskih praznika već 3. godinu zaredom u kino Urania donosi dječje radionice u kojima školarci postaju prave filmske zvijezde. Netko postaje glumac, netko scenarist, redatelj, vizažist ili pak pomoćnik snimatelja, no svi zajedno stvaraju svoje prvo zabavno filmsko iskustvo te pritom uče o medijskoj kulturi. Od ponedjeljka 18 lipnja, pa sve do 13. srpnja sudjelujemo u cjelodnevnom ljetnom boravku za djecu od 7 do 12 godina Ljeto s Franom, koji organiziramo u suradnji s Francuskom alijansom Osijek, Muzejom likovnih umjetnosti i Osnovnom školom Franje Krežme te brojnim partnerima. Program se provodi od ponedjeljka do petka uz potporu Osječko-baranjske županije i tvrtke Decathlon Hrvatska, a obuhvaća boravak na zraku, tjelesne aktivnosti u parku ili u dvorani škole, učenje francuskog, ručak i užinu te likovne, filmske i tematske radionice. Za informacije o programu nas kontaktirajte mailom osijek@alliance-francaise.hr i telefonom 031/497-199 ili 098/647-021.

Vidimo se u kinu – jer u kinu je bolje!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno