U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata Ogranak Općine Nuštar, na prostoru ŠRC Hrvatski branitelj na popularnim nuštarskim Mlačugama, danas su, dvanaestu godinu zaredom, druženjem uz sportske aktivnosti i kulinarske vještine, proslavljeni Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 24. obljetnica Vojno redarstvene akcije Oluja.

Program je počeo odavanjem počasti onima koji su u Domovinskom ratu za slobodnu i neovisnu Hrvatsku položili svoje živote, a na Mlačugama održani su malonogometni turnir i natjecanje u kuhanju graha.

Malonogometni turnir udruga i drugih ekipa s područja općine Nuštar okupio je 12 ekipa. Titulu najboljih odnijela je ekipa DVD-a Nuštar, druga je bila ekipa Estare noche iz Cerića, a treća ekipa STK Nuštar.

Na natjecanje u umijeću pripravljanja graha, svi u istoj konkurenciji, prijaviti su se mogli pojedinci te ekipe obiteljske ili prijateljske, ekipe udruga, društava…, a u konačnici pristavljeno je 29 kotlića ekipa iz općine Nuštar te gostiju iz Jarmine, Vinkovaca, Vukovara, Iloka i Orašja. Za sve njih organizator je osigurao grah i kobasice, a sve ostalo što je išlo u kotlić bio je izbor kuhara. Lošeg graha nije bilo, a među redom dobrima za najbolji proglašen je grah iz kotlića Udruge branitelja Jarmina. Drugi je bio grah iz kotlića ekipe Papučari ( Leko i Butko ) Nuštar, a treće mjesto zauzeo je grah ekipe Pekara Danica Nuštar.

Uz natjecateljske kotliće, grah se kuhao i u velikom kotlu UDVDR-a za sve posjetitelje, članovi DVD-a Nuštar u poljskoj kuhinji kuhali su kukuruz, svi se se mogli osladiti i lubenicama, koje je uz organizatore osigurao i Srećko Mihaljević, a dok se čekalo na grah tu je bio i “šokački odrezak” ili “kruha masti i paprike”. Piće za sve natjecatelje i posjetitelje osigurano je uz pomoć Općine Nuštar koja redovito sudjeluje u organizaciji Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.