10 C
Vinkovci
Četvrtak, 29. veljače 2024.

Veliko prijateljstvo njemačkog grada Kenzingena i Vinkovaca

Više od autora

- vl promo-

Vinkovce i njemački grad Kenzingen veže prijateljstvo još iz vremena Domovinskog rata, kada je grad iz Njemačke pokazao veliku solidarnost i želju da pomogne Hrvatskoj, a posebno gradu na Bosutu u prijemu i pružanju utočišta djeci s ratom pogođenog prostora. Ta odlična suradnja nastavila se godinama brojnim međusobnim posjetima. Predstavnici Kenzingena došli su u Vinkovce i prisustovali 53. Vinkovačkim jesenima. U Velikoj gradskoj vijećnici gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić danas je priredio prijam za dugogodišnje goste i prijatelje zahvalivši im na još jednom dolasku na “Vinkovačke jeseni”. “Najveće bogatstvo u ovom našem prijateljstvu što se kroz godine veliki broj generacija sprijateljio u posjetama škola, gdje smo dobili nova prijateljstva koja će u budućnosti održavati ovu vezu između naših gradova. To je naravno velika zasluga i vaših profesora i ravnatelja škole. Suradnja s Kenzingenom je na tako visokoj razini da vjerujem da u našim gradovima nema građanina koji ne zna za to prijateljstvo. Nadam se što skorijem ponovnom susretu. “ – rekao je gradonačelnik Bosančić.

Gradonačelnik Kenzingena Matthias Guderjan sa suradnicima istaknuo je da su ovo bile jedne od ljepših i boljih Vinkovačkih jeseni i što se tiče ponude i gostiju sigurno najbogatije, te da su naši učenici uživali i shvatili koliko je bilo važnih osoba na Vinkovačkim jesenima, dakako i susret s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem. “Prenosim čestitke gradu koji je u posljednje dvije godine puno toga napravio što govori da čelnici rade u dobrom smjeru, a čak su neke stvari bolje nego kod nas. Zahvaljujem Vam na pozivu i drago mi je što smo ovdje u Vinkovcima u ovo vrijeme velike manifestacije Vinkovačkih jeseni.” – istaknuo je gradonačelnik Kenzingena, koji je pozvao domaćine iz Vinkovaca da ih uskoro posjete u njegovom gradu, što je rado prihvaćeno.


Uz gradonačelnika Ivana Bosančića na prijamu su bili Stipo Tomić, ravnatelj Gimnazije “M.A.Reljković”, zamjenik gradonačelnika Gabrijel Šokičić, predstavnici Crvenog križa Gradskog društva Vinkovci, te brojni učenici iz Kenzingena i Vinkovaca. Predstavnici dvaju prijateljskih gradova na kraju su razmijenili brojne poklone.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno