1 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. travnja 2024.

Veliko srce za male ljude adventska humanitarna akcija u suradnji sa župama za Caritasovu pučku kuhinju u Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Veliko srce za male ljude naziv je i ovogodišnje adventske humanitarne akcije koju u suradnji sa župama priprema Caritasova pučka kuhinja za korisnike u Vinkovcima i Vukovaru.

Prikuplja se hrana i higijenske potrepštine za korisnike Kuhinje koje tijekom određenoga dana, obično na dan velike božićne ispovjedi, župljani ponesu u svoje crkve.

Potrebne namirnice su ulje, brašno, vegeta, tijesto, riža, sol, mljevena slatka paprika, ocat, palenta, griz, rajčica brik, ječmena kaša, juha u vrećici, pašteta, mesni narezak, riblje konzerve. Za pripravu kolača u Pučkoj kuhinji su potrebne kore za pite, vanilin šećer, prašak za pecivo, margarin, kakao prah, kokos, marmelada, trajno mlijeko, a od sredstava za čišćenje, deterdžent za pranje posuđa Čarli, Likvi, Jar…

Važno je da svi artikli odnosno namirnice budu isključivo u originalnom pakiranju s deklaracijom proizvođača i istaknutim rokom trajanja.

U Župi sv. Euzebija i Poliona namirnice prikupljaju od danas do idućeg utorka 14. prosinca, a može ih se ostaviti kod bočnog oltara Gospe Lurdske u crkvi kraj koje se nalazi i škrabica za Caritas. Na dan velike ispovjedi, 13. prosinca prikupljanje je u župnoj dvorani.

U Župi sv. Ćirila i Metoda u Radićevom bloku, tijekom misa zornica, moguće je, također, dar za Caritas ostaviti u kutiji na ulazu u crkvu. Velika ispovijed je u četvrtak 16. prosinca.

Prikupljanje i pakiranje namirnica za potrebite u Župi sv. Alojzija Stepinca bit će u srijedu, 8. prosinca u 19.30 sati.Tijekom cijelog vremena došašća Župa Srca Isusovog Vinkovci prima trajne namirnice i higijenske poktrepštine za siromašne župljane, a velika božićna ispovijed je 17. prosinca.

Kako je iduća nedjelja Caritasa, u Župi sv. Vinka Pallottija prikupljaju sredstva za Biskupijski, Nacionalni i Župni Caritas. Božićna ispovijed je u srijedu 15.12. od 9:30 do 12:00, poslijepodne od 15:00 do 17:30 sati.

Kada je riječ o Župi sv. Nikole biskupa u Zagrebačkom bloku ponudit će rukotvorine svojih župljanki i župljana prije i poslije svetih misa, a sav prihod je za potrebite ove župe.

I u Vinkovačkom Novom Selu sva milostinja iduće nedjelje će u karitativne svrhe, a prikupljene namirnice za njihove župljane u potrebi. Velika ispovijed u Župi Bezgrešnog Srca Marijina je u srijedu 15. prosinca.

U Caritasovoj pučkoj kuhinji u Vinkovcima dnevno se pripremi oko 190 obroka, i to 110 za Vinkovce, a oko 80 obroka za Vukovar. Korisnici su osobe su koje im putem preporuke upute župnici ili predstavnici drugih vjerskih zajednica.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno