Slavonski igrani film “Adam” bilježi svoju prvu nagradu. S festivala Venice Film Awards, naime, stiže inagrada za najbolju režiju u kategoriji igranog filma.
“Adam” je nakon nominacije za nabolji igrani film na Barcelona film festivalu, nominiran i na festivalu Venice Film Awards. Sama nominacija još je jedno važno u nizu međunarodnih priznanja prvom u cijelosti slavonskom filmu, a posebno je priznanje nagrada za najbolju režiju u kategoriji igranog filma.
“Ako kažem sretan sam…nije dovoljno…ako kažem ponosan sam na sve ljude s kojima sam radio na ovom projektu…nije dovoljno….zato kažem: vridilo je ljudi!!!! U dubini duše Vi znate zašto….ja se samo smiješim jer Vas gledam sretne!!!!!!!”, objavio je tim povodom  na svojoj Facebook stranici nagrađeni redatelj Mario Šulina.
Igrani film “Adam”, podsjetimo, snimljen je 2019. godine (Produkcija Nova). Režiju filma potpisuje đakovački redatelj Mario Šulina, vlasnik Produkcije Nova, a scenarij vinkovački književnik Franjo Nagulov.
Glumački postav čine glumci Kazališta “Mika Živković” iz Retkovaca, odakle je i Zdravko Šinjori, kojemu je pripala naslovna uloga, te osječke Dramske akademije i osječkog HNK.
Film je sniman na lokacijama u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji .
‘‘Adam‘‘ je priča o pojedincu s ožiljcima koje nosi iz Domovinskog rata, neprilagođenom prema “zakonitostima” okoline, a koja preko te neprilagođenosti nikako ne može prijeći, pa najbolje zna što je dobro za Adama i jednako tajanstvenog dječaka o kojemu se Adam brine.

 

Facebook

 

Twitter

 

Pinterest

 

WhatsApp

VEZANI ČLANCIVIŠE OD AUTORA