-2 C
Vinkovci
Nedjelja, 5. veljače 2023.

Vesna Pisarović nastupit će na ovogodišnjoj Šibenskoj šansoni s novim singlom Ne vjeruj zvijezdama

Više od autora

- vl promo-

Jazz glazbenica Vesna Pisarović u suradnji sa sastavom Truth ≠ Tribe  snimila je novi singl naslovljen Ne vjeruj zvijezdama koji objavljuje pod okriljem Dancing Beara.

Autor glazbe je Duško Rapotec, stihova Robert Prilepić, a aranžman potpisuje Mak Murtić.

“Ne vjeruj zvijezdama” je ljetna, pitka pjesma koja donosi dašak novog, drugačijeg zvuka za koji je zaslužan Mak Murtić koji je s jednim suvremenim aranžmanom pjesmu učinio posebnom kao i njegov sastav Truth ≠ Tribe  kojeg čine odlični glazbenici: Luka Čapeta (električna gitara), Jurica Rukljić (tuba / s elektronikom), Nenad Kovačić – perkusije i Mak Murtić (tenor saksofon, flauta). Pjesma je snimljena live, a za produkciju se pobrinuo Ante Prgin Surka.

Vesna Pisarović se raduje svom prvom nastupu 18. kolovoza 2018. u Šibeniku na ovogodišnjoj 21. Večeri dalmatinske šansone gdje će sa sastavom Truth & Tribe predstaviti pjesmu “Ne vjeruj zvijezdama” za što je rekla:

“Nakon punih dvanaest godina “Ne vjeruj zvijezdama” je moj prvi singl jedne autorske pjesme, a i također je prvi put da sudjelujem na Festivalu dalmatinske šansone. Pjesmu mi je poslao i ponudio Duško Rapotec, a ona mi se svidjela odmah na prvo slušanje jer me je melodijom, a posebno harmonijom podsjetila na dobri stari domaći evergreen. Upravo onakav kakvim sam se bavila neko duže  vrijeme i objednila ih na svom posljednjem albumu Naša velika pjesmarica.

Ono što me u pjesmi također zaintrigiralo jest kako bi pjesma zazvučala s jednim suvremenom i čak pomalo provokativnim aranžmanom. Odgovor na to je dao Mako Murtić koji je radio aranžman za pjesmu te njegov sastav  Truth ≠ Tribe  s kojima je bilo doista zadovoljstvo muzicirati. Vjerujem da je ovo samo početak jedne lijepe buduće suradnje i početak niza nekih novih napisanih i još nenapisanih pjesama.”

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno