8 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Veterani vojne policije na radnom sastanku u Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U Vinkovcima su se danas sastali članovi Zajednice udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata RH.

Nakon radnog sastanka odali su počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima kod spomenika hrvatskim braniteljima na obali Bosuta u Lovretićevoj ulici.

Danas u Vinkovcima, između ostaloga, razgovarali o izgradnji spomenika za sve poginule pripadnike vojne policije koji se treba raditi u Zagrebu. To je projekt koji je u izradi, a spomenik bi trebao biti na ulazu u vojarnu 1. gardijska brigade Tigrovi – Croatia gdje već imamo spomenik Tigrovima i gdje bi evo i nama pripala čast da tamo dobijemo spomenik za 120 poginulih pripadnika vojne policije“, istaknuo je Josip Adžić, predsjednik Zajednice.

Zajednica udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata RH, podsjetio je Adžić, osnovana je prije devet godina upravo u Vinkovcima, a okuplja 14 udruga. Kontinuirano nastoje na rješavanju problematike s kojom se suočavaju hrvatski branitelji od rješavanja statusa do pomaganja u rješavanju stambenih i materijalnih pitanja.


Veteranima vojne policije večeras su se pridružili i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić sa zamjenikom Josipom Romićem.

Ovdje smo kako bi odali poštovanje onima kojih danas nema, koji su i u Domovinskom ratu i kasnije, nažalost, napustili ovaj svijet, ali su utkali sebe u onim ratnim danima da bi mi danas imali slobodnu zemlju, uživali u njoj i mogli raditi za nju. Zato im veliko hvala. Vojna policija kao takva uvijek je bila tu u dvojakim zadaćama jer trebalo je osiguravati mir u pozadini, a s druge strane djelovati u vojnim akcijama. Bila je to složena zadaća koju su oni izvrsno odrađivali zajedno s temeljnim policajcima i njihovo djelovanje doista je nešto o čemu se treba pisati i govoriti“, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.

 

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno