Spot za aktualni singl “Skrivena” koji otvara peti studijski album grupe Detour “TourDetour” potpisuje redatelj Branko Pašić koji je do sada već surađivao s grupom na pjesmama “Srce veliko” i “Snijeg”, sigurno Detourov najupečatljiviji i najuspješniji spot nagrađen na Danima hrvatskog filma. Dosta sanjiv, artistički i fluidan video izričaj, u kojem se pojavljuju Gina i Nenad u kontrastnim koloritima, udaljeni a opet snažno povezani, dočarava nam  senzibilitet jedne skrivene, posebne, prisne i nježne ljubavi.

Detour, spot “Skrivena”, 2018. | Photo: Branko Pašić | Aquarius Records promo

Spot izlazi zajedno s novim albumom Detoura na kojem se nalazi deset pjesama u njihovoj već prepoznatljivoj eklektičnoj maniri, a koje autorski potpisuje frontman benda Nenad Borgudan. Uz Porinom nagrađenu pjesmu godine i najbolju izvedbu grupe s vokalnom “Zaljubila sam se” i za Porin nominiranu “Biram”, na albumu se nalaze hitovi s prvih mjesta radijskih top ljestvica kao što su “Bez tebe” i “Vikend” te najnoviji singl “Skrivena” kojeg zasigurno čeka slična uspješna budućnost, ali i pet još neobjavljenih pjesama.

“Ime albuma možda najbolje opisuje taj naš eklektični izričaj. TourDetour je svojevrsna suprotnost, ako je Detour obilazak, onda je TourDetour neko poništavanje obilaska tj. jedna nemoguća, a opet moguća konstrukcija. Tako je i izbor pjesama na albumu jedan raznolik, a opet skladan spoj glazbe. Ali, onako generalno gledajući to je presjek onoga što smo radili posljednjih nekoliko godina i izrazito sam ponosan na njega” – rekao je Nenad Borgudan.

Detour, spot “Skrivena”, 2018. | Photo: Branko Pašić | Aquarius Records promo

Fotografiju s covera potpisuje naša slavna fotografkinja Mare Milin, a za dizajn albuma zadužen je Dario Iričanin.

A kritika je već album zasula superlativima i ako je vjerovati prvim osvrtima radi se o ozbiljnom kandidatu za album godine.

Novi album TourDetour od danas možete pronaći u svim boljim prodavaonicama CD-a.