U organizaciji DVD-a Štitar 28. rujna održano je VII. Županijsko vatrogasno natjecanje Vukovarsko srijemske županije za odrasle. Na natjecanju je nastupilo 11 natjecateljskih odjeljenja u 4 kategorije. Natjecanje je otvorio predsjednik Vatrogasne zajednice Vukovarsko srijemske županije Antun Jelić, a na završetku natjecanja, uz Antuna Jelića, svim natjecateljima i sucima obratio se i kontrolor natjecanja u ime Hrvatske vatrogasne zajednice Mladen Kanižaj, koji je pohvalio organizaciju natjecanja i čestitao ekipama na ostvarenim rezultatima.

Ovo natjecanje je ujedno i izlučno natjecanje za državno vatrogasno natjecanje odraslih koje će biti održano iduće godine u Varaždinu, a na kojem su pravo nastupa stekle tri prvoplasirane ekipe u svakoj kategoriji.

U Varaždin putuju Žene B: 1. DVD Rajevo Selo, Muški B: 1. DVD Spačva, 2. DVD Jarmina, 3. DVD Štitar, Žene A: 1. DVD Nuštar, 2. DVD Jarmina, Muški A: 1. DVD Jarmina, 2. DVD Vođinci, 3. DVD Nuštar.

Svi sudionici posebno pohvaljuju domaćine natjecanja DVD-u Štitar na odlično organiziranom natjecanju i vatrogasne suce iz vatrogasnih zajednica Osječko-baranjske, Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske županije.