19 C
Vinkovci
Nedjelja, 2. listopada 2022.

Vinarima do 80 tisuća eura potpore – novi natječaj iz Vinske omotnice

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju 21. lipnja objavila je natječaj za mjeru Informiranje u državama članicama iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2019. – 2023.

Informativne aktivnosti obuhvaćaju informiranje potrošača u državama članicama u pogledu odgovorne konzumacije vina i rizika povezanih sa štetnom konzumacijom alkohola te sustava zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla Unije u pogledu posebne kakvoće, ugleda ili ostalih značajki koje vino ima zbog posebnog zemljopisnog okruženja ili podrijetla.


“Mjere iz Nacionalnog programa napravili smo zajedno sa strukom, samim vinarima i vinogradarima, kako bi natječaji bili usmjereni na aktivnosti koje su njima potrebne. Veliko EU tržište s brojim proizvodima zahtjeva jaku promociju kako bi se istakli i izdigli iz mnoštva. Imamo vrijedne ljude koji su svoj trud i rad pretočili u vina vrhunske kvalitete. Mi im pomažemo da te svoje vrhunske proizvode promoviraju i plasiraju. Uz mjere iz Programa ruralnog razvoja za vinarstvo i vinogradarstvo, tu su i administrativna rasterećenja, ukidanje evidencijskih markica, transparentni uvjeti prodaje na tržištu, pojačane kontrole i nove vinogradarske regije – samo dio velikog paketa promjena koje smo uveli kako bi ovaj sektor bio što konkurentniji”, izjavio je potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Ukupno prihvatljivi troškovi do 100.000 eura uz potporu do 80 posto

Korisnici mjere Informiranje mogu biti: stručne organizacije, organizacije proizvođača vina, udruženja organizacija proizvođača vina, privremena ili stalna udruženja dvaju ili više proizvođača, sektorske organizacije i javna tijela utemeljena zakonom koja predstavljaju proizvođače vina, osim korisnika Državnog proračuna.

Dozvoljeni troškovi unutar mjere Informiranje su: sudjelovanje u informativnim kampanjama, sudjelovanje na događanjima, sajmovima i izložbama od nacionalnog značaja ili značaja za Uniju, oglašavanje u medijima na tržištu država članica (tisak, televizija, radio, internet, društvene mreže), izrada i distribucija informativnih materijala za tržište država članica te administrativni troškovi i troškovi osoblja.

Razina potpore iznosi do 80% ukupno prihvatljivih troškova i odnosi se na sredstva EU. Najviši iznos ukupno prihvatljivih troškova po projektu iznosi 100.000 eura.

Rok za podnošenje prijava je do 31. srpnja 2019. godine, a natječaj i obrasci potrebni za prijavu dostupni su na https://www.apprrr.hr/mjera-informiranja-u-drzavama-clanicama/

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno