Kontaktirajte nas

Aktualno

Vinkovačka “Crna pogibija”: Danijel Šušnjara, Dario Winkler, Domagoj Šesto, Filip Drezgić i Željko Pavić najbolji kvizaši u Hrvatskoj iz Povijesti

Objavljeno

-

Foto: Hrvatski kviz savez

Motivirani uspjehom od prije dvije godine, nastupom u finalu i osvojenim 10. mjestom u Hrvatskoj, vinkovački kvizaši Danijel Šušnjara, Dario Winkler i Domagoj Šesto, uz pomoć Vukovarca Filipa Drezgića i s još jednim domaćim pojačanjem Željkom Pavićem, pod imenom Crna pogibija, predstavljali su naš grad na 7. Državnom prvenstvu u kvizu održanom u Zagrebu.

Pasionirani ljubitelji kvizova, među 50 peteročlanih timova, nakon osnovnog odigranog dijela natjecanja, zauzeli su 5. mjesto sa samo tri boda zaostatka od medalje i uvjerljivo se kvalificirali u finale u kojem su ostvarili sedmi rezultat. Sasvim dovoljno u konačnom zbiru bodova za podjelu visokog 6. mjesta u državi čime je rezultat od prije dvije godine i više nego nadmašen.

Vinkovčani su ostvarili najbolji rezultat od svih u osnovnom dijelu natjecanja, a briljirali su u kategorijama Društvo, Povijest, Sport i igre pri čemu su kategorije Društvo i Povijest bile stopostotno riješene. Raritet je da su naši momci Povijest jedini riješili u stopostotnom scoreu. Zanimljivo je da je u ukupnom poretku iza njih ostala, kao i dvije godine ranije, ekipa u kojoj je igrala lovkinja Morana Zibar, završivši natjecanje na 13. mjestu.

Bez obzira na prekid kontinuiranog održavanja Pub kvizova u gradu, ovakav rezultat potvrda je da Vinkovci i dalje visoko kotiraju u kvizaškom svijetu. Dečki se nadaju da će ovo biti dodatni poticaj ponovnom otvaranju priče Pub kviza koji pruža mogućnost kvalitetno ispunjenog vremena i zabave, a ujedno je i prilika da iskoči još neki znalac ili više njih koji će svojom kvalitetom parirati najboljim hrvatskim kvizašima. „Ne sumnjamo da takvih kod nas ima, samo im treba dati priliku i mogućnost,” poručuju momci iz Crne pogibije.

Ekipno Državno Prvenstvo u kvizu, ujedno najjače takvo kvizaško natjecanje u državi, održano je nakon dvogodišnje stanke u organizaciji Hrvatskog kviz saveza. Naslov prvaka države obranila je ekipa Perlice u čijem su sastavu, između ostaloga, i lovci Dean Kotiga i Mladen Vukorepa. Drugo mjesto, kao i dvije godine ranije, potvrdila je ekipa u čijem je sastavu također jedan od lovaca Krešimir Međeral Sučević, ovaj put pod imenom A tim, dok je treće mjesto pripalo riječkim Ugrozama.

Inače, natjecanje se sastojalo od dva dijela: osnovnog sa 84 pitanja podijeljenih u 7 kategorija po 12 pitanja – društvo, pop kultura, povijest, visoka kultura, znanost i fizički svijet, lifestyle i sport i igre te finala za prvih 10 timova, a koje je obuhvatilo 42 pitanja općeg znanja koja su rješavali ubrzanim tempom pri čemu su se za konačni plasman zbrajali rezultati iz osnovnog dijela i finala.

Aktualno

DZS: Za sada uspješno popisano više od 652.000 građana

Objavljeno

-

Napisao/la

    292 pregleda

U prvoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (samopopisivanje), danas do 15 sati uspješno je popisano više od 652.000 građana, objavio je Državni zavod za statistiku.

Pregled broja samopopisanih građana pokazuje kako se najviše građana samopopisalo u Gradu Zagrebu, 208.148, a najmanje, njih 4.010, u Ličko-senjskoj županiji.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji do sada se samopopisalo 13.429 građana.

U prvoj fazi provedbe Popisa, do 26. rujna 2021., građani mogu samostalno popisati sebe i sve članove svoga kućanstva na portalu e-Građani. Pravilo samopopisivanja jest jedna vjerodajnica − jedno kućanstvo. Takav način samopopisivanja omogućuje sigurnu i naprednu digitalnu komunikaciju s građanima, u vrijeme kada im to najviše odgovara.

Nastavi čitati

Aktualno

Na poziv građana policija preuzela veću količinu oružja i eksplozivnih sredstava

Objavljeno

-

Napisao/la

    318 pregleda

Akcijom Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ građanima je omogućeno da bez sankcija prijave i predaju policiji oružje i eksplozivna sredstva, podsjećaju  iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, koja u protekla dva tjedna bilježi preuzimanje veće količine oružja i eksplozivnih sredstava.

Kako se navodi, od 6. do 19. rujna policijski službenici protueksplozijske zaštite Policijske uprave vukovarsko-srijemske su u 4 slučaja dragovoljne predaje i 7 slučajeva pronalaska oružja i eksplozivnih sredstava preuzeli te predmete od građana, koji su željeli ostati anonimni.

Policija je preuzela vojni eksploziv (100 g), osvjetljavajuću minobacačku minu, dvije minobacačke granate, pet ručnih bombi,  dvije automatske puške, jedna puška „kubura“, 10 komada spremnika za automatsku pušku, 990 raznovrsnih komada streljiva. Preuzeta minsko eksplozivna sredstva pohranjena su u skladište do uništenja.

“Nazovite policiju na broj 192, predajte ilegalno oružje i učinite svoje okruženje sigurnim”, poručuju još jednom iz policije.

Nastavi čitati

Aktualno

Od ponoći nove cijene goriva

Objavljeno

-

Napisao/la

    1084 pregleda

Kako najavljuje web portal Cijenegoriva.info, od ponoći bi na benzinskim crpkama u Hrvatskoj vozače očekuju nove cijene goriva. Prema najavi benzin bi mogao biti nešto jeftiniji, dok bi dizel i autoplin trebali značajnije poskupjeti.

Spremnik od 50 litara benzina tako bi trebao biti jeftiniji za 2 kune, isti takav spremnik dizela trebao bi biti skuplji za 9 kuna, a spremnik LPG-a bi trebao također poskupjeti za 9 kuna.  To znači da bi od ponoći litra najprodavanijeg Eurosupera 95 trebala biti jeftinija za 4 lipe, a litra Eurodizela bi trebala biti skuplja za 18 lipa.

Kako cijene nisu iste na svim prodajnim mjestima, nije loše pogledati kako se one kreću. U Vinkovcima gorivo možete točiti na prodajnim mjestima Ine, Tifona, Croduxa i Petrola.

Nastavi čitati

Najčitanije