28 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Vinkovačka “Crna pogibija”: Danijel Šušnjara, Dario Winkler, Domagoj Šesto, Filip Drezgić i Željko Pavić najbolji kvizaši u Hrvatskoj iz Povijesti

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Motivirani uspjehom od prije dvije godine, nastupom u finalu i osvojenim 10. mjestom u Hrvatskoj, vinkovački kvizaši Danijel Šušnjara, Dario Winkler i Domagoj Šesto, uz pomoć Vukovarca Filipa Drezgića i s još jednim domaćim pojačanjem Željkom Pavićem, pod imenom Crna pogibija, predstavljali su naš grad na 7. Državnom prvenstvu u kvizu održanom u Zagrebu.

Pasionirani ljubitelji kvizova, među 50 peteročlanih timova, nakon osnovnog odigranog dijela natjecanja, zauzeli su 5. mjesto sa samo tri boda zaostatka od medalje i uvjerljivo se kvalificirali u finale u kojem su ostvarili sedmi rezultat. Sasvim dovoljno u konačnom zbiru bodova za podjelu visokog 6. mjesta u državi čime je rezultat od prije dvije godine i više nego nadmašen.

Vinkovčani su ostvarili najbolji rezultat od svih u osnovnom dijelu natjecanja, a briljirali su u kategorijama Društvo, Povijest, Sport i igre pri čemu su kategorije Društvo i Povijest bile stopostotno riješene. Raritet je da su naši momci Povijest jedini riješili u stopostotnom scoreu. Zanimljivo je da je u ukupnom poretku iza njih ostala, kao i dvije godine ranije, ekipa u kojoj je igrala lovkinja Morana Zibar, završivši natjecanje na 13. mjestu.


Bez obzira na prekid kontinuiranog održavanja Pub kvizova u gradu, ovakav rezultat potvrda je da Vinkovci i dalje visoko kotiraju u kvizaškom svijetu. Dečki se nadaju da će ovo biti dodatni poticaj ponovnom otvaranju priče Pub kviza koji pruža mogućnost kvalitetno ispunjenog vremena i zabave, a ujedno je i prilika da iskoči još neki znalac ili više njih koji će svojom kvalitetom parirati najboljim hrvatskim kvizašima. „Ne sumnjamo da takvih kod nas ima, samo im treba dati priliku i mogućnost,” poručuju momci iz Crne pogibije.

Ekipno Državno Prvenstvo u kvizu, ujedno najjače takvo kvizaško natjecanje u državi, održano je nakon dvogodišnje stanke u organizaciji Hrvatskog kviz saveza. Naslov prvaka države obranila je ekipa Perlice u čijem su sastavu, između ostaloga, i lovci Dean Kotiga i Mladen Vukorepa. Drugo mjesto, kao i dvije godine ranije, potvrdila je ekipa u čijem je sastavu također jedan od lovaca Krešimir Međeral Sučević, ovaj put pod imenom A tim, dok je treće mjesto pripalo riječkim Ugrozama.

Inače, natjecanje se sastojalo od dva dijela: osnovnog sa 84 pitanja podijeljenih u 7 kategorija po 12 pitanja – društvo, pop kultura, povijest, visoka kultura, znanost i fizički svijet, lifestyle i sport i igre te finala za prvih 10 timova, a koje je obuhvatilo 42 pitanja općeg znanja koja su rješavali ubrzanim tempom pri čemu su se za konačni plasman zbrajali rezultati iz osnovnog dijela i finala.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno