21 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. srpnja 2024.

Vinkovačka Crna pogibija i dalje u vrhu hrvatske kvizaške scene

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Subotnje 9. Ekipno državno prvenstvo u kvizu, na Zagrebačkom velesajmu okupilo je 80 peteročlanih ekipa, a među njima je bila već stalna vinkovačka ekipa „Crna pogibija“ koja godinama predstavlja naš grad na ovom i drugim kvizaškim događajima.

Privatni album

Sustav natjecanja nije se mijenjao pa se, kao i svake godine, sastojalo od dva dijela: osnovnog sa 84 pitanja podijeljenih u 7 kategorija po 12 pitanja – društvo, pop kultura, povijest, visoka kultura, znanost i fizički svijet, lifestyle i sport i igre te finala za prvih 10 timova, a koje je obuhvatilo 42 pitanja općeg znanja koja su rješavali ubrzanim tempom pri čemu su se za konačni plasman zbrajali rezultati iz osnovnog dijela i finala.

Motivirani 4. mjestom ostvarenim prošle godine, ekipa u sastavu: Filip Drezgić, Tomislav Nedić, Domagoj Šesto, Danijel Šušnjara i Dario Winkler, nakon 84 pitanja glavnog dijela natjecanja zauzela je, nakon vrhunski odigranog osnovnog dijela, visoko 2. mjesto osvojivši 66 bodova, pri čemu su bili najbolji u kategoriji lifestyle (samostalno s 10 bodova) i povijest (10 bodova zajedno s još nekoliko ekipa) plasiravši se u finale već 4. godinu zaredom.

“Finalni dio ovaj put bio je nešto teži nego prethodnih godina i u njemu je naša ekipa ostvarila 14 bodova što je sa zbrojem iz osnovnog dijela značilo 80 bodova i u konačnici donijelo 8. mjesto. Ostaje mali žal što plasman, nakon odlično odigranog osnovnog dijela, nije bio nešto bolji, no konstantni ulasci u finale samo potvrđuju da naši momci pripadaju samom vrhu hrvatske kviz scene, dok se za nešto više uvijek treba dosta toga poklopiti”, svjesni su Vinkovčani, Crème de la crème naše domaće pameti, načitanosti, strastvenog vječnog učenja, upijanja informacija i rada na sebi.

Privatni album

Državni prvaci u kvizu 2023. godine, ekipa je, inače, proročanskog imena „Prvoplasirani“ sa 102 osvojena boda, u čijem su sastavu, između ostalih, bili i dobro nam znani lovci Dean Kotiga i Mladen Vukorepa. Drugo mjesto s 91 bodom, osvojila je ekipa „Kraken Mare“ ,dok su treći s 90 bodova bili prošlogodišnji viceprvaci „KviZDe“ iz Zadra. Natjecanje je, kao i svake godine, organizirao Hrvatski kviz savez.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno