U Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci danas je, u sklopu Mjeseca hrvatske knjige, održan književni susret s Julijanom Matanović i Pavlom Pavličićem. Književnici koji već dugi niz godina svojim djelima oduševljavaju hrvatsku javnost odgovarali su na razna pitanja te otkrili nešto više o svome privatnom i poslovnom životu.

Pred prepunom vinkovačkom knjižnicom večeras su sebe i svoj rad predstavili književnici Pavao Pavličić i Julijana Matanović. Omiljena hrvatska književnica svoj uspjehe postigla je pisanjem romana za djecu i odrasle, a u svojim djelima koje je predstavila oduševljenoj vinkovačkoj publici mnogo toga otkriva o sebi, svojim iskustvima, emocijama i životnim situacijama. Odrasla je u Slavoniji, stoga su njezine priče Vinkovčanima bile posebno zanimljive. Pavao Pavličić scenarist je i romanopisac rođen u Vukovaru, a u svom životu napisao je više od 40 knjiga. Istaknut je i kao jedan od najpoznatijih pisaca kriminalističkih romana u Hrvatskoj.

Program je vodila profesorica hrvatskog jezika Višnja Sorčik koja je našim gostima postavlja razna pitanja, a na koja su Julijana i Pavao spremno odgovarali.