Zborovanje Saveza izviđača Hrvatske je nacionalna aktivnost koja se svake godine organizira povodom Dana izviđača – 19. svibnja. Ove godine, povodom 100 godišnjice djelovanja izviđača u Osijeku, izvršni organizator Zborovanja bio je Izviđački klub Javor iz Osijeka.

Na ovogodišnjem Zborovanju koje je održano od 17. do 19. svibnja, uz vinkovačke izviđače, sudjelovalo je još 60-ak izviđačkih udruga iz svih krajeva Hrvatske te izviđači iz Sjeverne Makedonije, Srbije te Bosne i Hercegovine. Ukupno je bio oko 1200 sudionika.

U sklopu Zborovanja pripremljeno je više od 55 aktivnosti pod zajedničkim nazivom „Izviđači – škola za život”. Izviđači se imali priliku usvojiti nova znanja i vještine iz raznih područja – prehrana u prirodi, zaštita okoliša, biologija, glazba, ples, radio veza, vatrogastvo, pružanje prve pomoći, kultura ponašanja na sportskim događajima i dr.

Vinkovački izviđači sudjelovali su na nekoliko radionica, pokazali spretnost na Igrama poletaraca, posjetili su Zoološki vrt. Neki su se pri put vozili tramvajem i kompom. Kiša koja je pala u noći sa subote na nedjelju nije im omela miran san.

Zborovanje je samo najava lijepog vremena i češćeg boravka u prirodi i pod šatorima.