14 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Plivački klub Orion sudjelovao na 4. Sova kupu

Više od autora

- vl promo-U subotu je, 19. svibnja, održan 4. po redu Sova kup, posvećen istaknutom vinkovačkom plivačkom treneru Zlatku Markasoviću Sovi. Organizator 4. Sova kupa bio je Vinkovački plivački klub, a natjecanje se održalo na bazenima “Lenije” pod pokroviteljstvom Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije te Plave televizije i Novosti.

Gornja granica za natjecanje na Sova kupu bila je 2004. u muškoj i 2005. godište u ženskoj konkurenciji. Na Kupu je sudjelovao i Plivački klub Orion u pratnji trenera Marka Novoselca i uz asistenciju Tonke Kovačević, inače plivačice seniorke. S obzirom na dobnu granicu, PK Orion sudjelovao je s manjim brojem natjecatelja.

Iva Čorak, natječući se u A kategoriji, osvojila je brončanu medalju u disciplini 100 metara leptir. Uz to, Iva je doplivala četvrta na 100 metara slobodno i šesta na 100 metara leđno. Adela Matošević, također iz A kategorije, zauzela je peto mjesto na 100 metara leđno, šesto na 200 metara mješovito i sedmo na 100 metara slobodno. U A kategoriji sudjelovala je i Lorena Mustafić koja je na 100 metara slobodno, doplivala do devetog mjesta.

Na natjecanju su sudjelovali i članovi Filip Majko, Dinko Nađ, Adam Winkler, Ena Dukić, Lovro Matoš, Ivano Ević i Jona Renić Oršolić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno