1 C
Vinkovci
Srijeda, 7. prosinca 2022.

Vinkovački šahisti četvrti na kadetskim ligama

Više od autora

- vl promo-


Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

U završnici Kadetskih liga članovi Šahovskog kluba Vinkovci natjecali su se u Strizivojni i Gradištu. U prvom krugu kadetskih liga u našoj regiji, vinkovački klub predstavljali su po jedna ekipa u 1. i 2. kadetskoj ligi. Prva ekipa natjecala se u Strizivojni i zauzela četvrto mjesto. Prvo mjesto pripalo je ŠK Slaven (Vukovar), drugo ekipi Amater (Strizivojna), dok je treće mjesto otišlo sastavu Đuro Đaković (Slavonski Brod).

Druga ekipa se u 2. kadetskoj ligi s dvije meč pobjede i jednim porazom nakon šest partija popela na četvrto mjesto. Istaknimo odličan učinak Lovre Banovića koji je na prvoj ploči osvojio 5½/6 bodova. Završni krug na rasporedu je u subotu 12. lipnja kada vinkovački šahisti mogu dodatno poboljšati svoje skorove.

Istaknimo još kako su od 24. do 30. svibnja odigrane europske kvalifikacije za FIDE Svjetski kup. Turnir je bio hibridnog tipa, hrvatski igrači igrali su iz zajedničke prostorije iz Zagreba. Među 9 hrvatskih predstavnika, prolazak su izborili vinkovački velemajstori Ante Brkić i Saša Martinović. Ante je na putu do osvajanja kvalifikacija izbacio Crnogorca Predraga Nikača, Rusa Alexeja Sarana. U finalnom srazu svladao je još jednog Rusa Mikhaila Antipova. Nastavak priče je 10. srpnja kada je predviđen početak FIDE Svjetskog kupa u Sochiju (Rusija).

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno