I ovo ljeto Grad Vinkovci organizira besplatan odlazak umirovljenika i starijih osoba u toplice Bizovac, istaknuto je na danas održanoj sjednici Odbora za umirovljenike i starije osobe i Grada Vinkovaca.

Marinko Lukenda, predsjednik Odbora istaknuo je odličnu suradnju Grada Vinkovaca s Odborom dodavši kako su svi zacrtani ciljevi i programi do sada uspješno provedeni. Kada je riječ o odlasku umirovljenika u toplice Bizovac prvi odlazak planiran je sredinom lipnja. “Trajanje projekta predviđeno je pet tjedna s time da ukoliko zainteresiranost umirovljenika bude veća projekt se može i produžiti.”, rekao je Marinko Lukenda.

Sjednici je nazočio i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić. “Svi znamo da su danas mirovine male i nije jednostavno funkcionirati s mirovinom stoga se Grad Vinkovci kontinuirano trudi da kroz različite programe olakša umirovljenicima njihove dane. Tako ćemo i ove godine financirati odlazak naših umirovljenika u Bizovačke toplice, a isplatiti ćemo i “božićnice”. Bitna nam je suradnja s umirovljeničkim udrugama od kojih dobivamo povratne informacije i na temelju njih slažemo i program. Želja nam je da u budućem vremenu što intenzivnije pomagati, a s rastom gradskog proračuna uvjeren sam da ćemo za potrebe umirovljenika izdvajati značajnija sredstva.”, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Jedan od uspješno realiziranih projekata je poludnevni boravak za umirovljenike koji se nalazi u prostorijama Gradske udruge umirovljenika Vinkovci, na Trgu Josipa Runjanina 11. “Zahvaljujući razumijevanju Grada Vinkovaca i gradonačelnika Bosančića, kao i Vukovarsko – srijemske županije u našem prostoru funkcionira poludnevni boravak kojega mogu koristiti svi građani treće životne dobi, kao i svi umirovljenici bez obzira na to kojoj udrugi umirovljenika pripadaju. Izuzetno je važno da umirovljenici imaju prostor za druženje, mogu pročitati dnevni tisak, igrati društvene igre, ali i koristiti internet, iako to još pomalo klapa, ali planiramo organizirati i nekoliko edukativnih radionica.”, rekao predsjednik Gradske udruge umirovljenika Vinkovci Ivan Colarić, dodavši kako u okviru udruge djeluje kulturno-umjetničko društvo, šahovska, likovna i glazbena sekcija.

“Svake nedjelje u prostoru udruge održavaju su plesne večeri i koje okupe oko sedamdesetak umirovljenika i koji na taj način proživljavaju svoju drugu mladost i to je jedini prostor i jedini način da se oni vide.”, zaključio je Colarić.