Novi je vikend Vinkovačkog ljeta, a koncertni program na pozornici u pješačkoj zoni večeras nastavlja Damir Kedžo.

Rođeni Omišljanin (1987.), kao 16-godišnjak 2003. godine prijavio se na show Story Super Nova koji završava među sedam najboljih. Godinu dana kasnije postao je članom prvog hrvatskog boy benda “Saša Tin i Kedžo” sa Sašom Lozarom i Tinom Samardžićem. Nakon raspada benda 2005. godine te kraće pauze, na Melodijama Istre i Kvarnera  2006. godine osvaja nagradu za najboljeg debitanta s pjesmom “Ki bi sad reke”, a sljedeće godine i nagradu za najbolju interpretaciju za pjesmu “Kanet na vetru“ te daljni put u glazbenoj karijeri u tom trenutku vidio u pop pjesmama s elementima talijanske kancone.

Damir se pojavio i u hrvatskoj izvedbi mjuzikla “Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat” u dvostrukoj ulozi Benjamina i Potiphara. Imao je odličan početak u glumi, a što dokazuje i nagrada Hrvatskog glumišta za velika ostvarenja mladih umjetnika u mjuziklu i opereti i to za ulogu biskupa Hudija u mjuziklu “Crna kuća”. U mjuziklu “Pacijenti” 2016. godine igrao je ulogu pokvarenog glazbenog producenta koji je završio u ludnici.

S pjevačicom Jelenom Žnidarić, Zsa Zsa, odnio je pobjedu na 64. Zagrebačkom festivalu s pjesmom “Sve u meni se budi”. 2018. godine predstavio je glazbeni spot za pjesmu “Šuti” autorice Antonije Šole, koja je bila prva energična i plesna pjesma koju je otpjevao. Na 66. Zagrebačkom festivalu ove godine, Kedžo je nastupio s pjesmom “Srce mi umire za njom” za koju kaže da je autobiografska.

Damir Kedžo je poznat i kao pobjednik 3. sezone popularnog muzičkog showa Tvoje lice zvuči poznato.

Trenutačno aktualan je njegov novi singl i spot “Vidi se izdaleka”, brza, vesela i moderna pjesma, koja slavi ljubav, a opet je interpretacijski prepoznatljivo Damirova.

Dođite večeras u vinkovačku pješačku zonu i dobro se zabavite na koncertu Damira Kedže, poručuju organizatori Vinkovačkog ljeta, Grad Vinkovci i Novosti.