Vinkovačko ljeto počinje večeras, a otvara ga trodnevno Ljetno kino u parku Lenije. Na filmske projekcije, ali i popratni program, sve uz prigodnu ugostiteljsku ponudu, danas su na konferenciji za medije pozvali predstavnici organizatora, Grada Vinkovaca i Novosti. Program počinje od 18 sati, a projekcije od 21 sat. Sva tri dana u jutarnjim satima u Lenijama je predviđeno tretiranje komaraca, kako bi svi mogli nesmetano uživati u večernjem programu.

Komarci nisu pozvani u Ljetno kino

“U proteklih dvadesetak dana na području garada Vinkovaca bila su dva tretmana komaraca sa zemlje, a idući tjedan najvjerojatnije ćemo imati jedan tretman iz zraka. Međutim, za ovu posebnu prigodu, Ljetno kino Vinkovačkog ljeta, gdje ćemo imati veliki broj sugrađana na otvorenom, i to u parku gdje se i nalaze veća staništa komaraca, mi smo se odlučili na posebne intervencije. Dakle, sva ova tri dana odlučili smo tretirati komarce u Lenijama u jutarnjim satima kako bi navečer svi mogli nesmetano uživati u sadržajima Ljetnog kina i imali što bolji ugođaj Vinkovačkog ljeta tijekom ovoga vikenda”, istaknuo je Hrvoje Niče, pročelnik za gospodarstvo Grada Vinkovaca.

Vinkovačko ljeto uz hit filmove i atraktivne koncerte

“Zadovoljstvo mi je najaviti da je sve spremno za početak ovogodišnjeg Vinkovačkog ljeta. Večeras počinjemo s Ljetnim kinom, kojemu od 18 sati prethode zanimljivi sadržaji za najmlađe, a projekcije počinju od 21 sat. Tako ćemo cijeli ovaj vikend moći uživati u kinu na otvorenom. Kako kažu prognoze vrijeme će nam biti lijepo, a komaraca neće biti, za što se pobrinuo Grad. Sljedeći vikend, pak, počinje nam koncertni dio Vinkovačkoga ljeta u pješačkoj zoni. Krećemo s bendom “Fluentes”, a slijedi niz koncerata sve do 3. kolovoza. Središnji dio Vinkovačkog ljeta svakako je proslava Dana grada, kada će nastupiti Mladen Grdović”, istaknuo je Davor Mecanović, pročelnik za kulturu i turizam Grada Vinkovaca.

Ljetno kino uz dodatne sadržaje za najmlađe i ugostiteljsku ponudu

“Ljetno kino donosi i popratne sadržaje koji kreću već od 18 sati. Večeras to je igraonica koju je pripremila Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci, a bit će to jedan zanimljiv kutak za druženje uz slikovnice i knjige, ovisno o dobi djece. Sutra je tu Društvo “Naša djeca” Vinkovci s atraktivnom radionicom izrade kućica za ptice, s obzirom na to da smo ovdje u Lenijama, a koje će odmah biti i postavljene u parku. U nedjelju s nama je mađioničar Magic Lux koji će nas zabavljati svojim program u trajanju od sat i pol. Vjerujem kako će sve ovo biti zanimljivo djeci, ali i odraslima. Tu je i ugostiteljska ponuda s kokicama i osvježavajućim napitcima, a za one malo starije bit će nešto i malo žučkasto. Dakle, dođite u Lenije, sve je spremno, komaraca neće biti, ostaje nam samo da uživamo u programu Ljetnog kina”, poručila je Marija Gerovac, direktorica Novosti.

Projekcije u parku Lenije

Ljetno kino i ove godine u Vinkovce donosi hit filmove za najmlađe, ali i za one nešto starije. Večeras na programu su “Lego film 2” i “Aquaman”, sutra “Spiderman – Novi svijet” i “Jumanji”, a u nedjelju “Small foot” i “Zvijezda je rođena”.

Koncerti u pješačkoj zoni

Nakon Ljetnog kina Vinkovačko ljeto nastavlja se koncertima u pješačkoj zoni s početkom u 21 sat, a najvljeni su: 12. srpnja “Fluentes”, 13. srpnja “Silente”, 26. srpnja Damir Kedžo, 27. srpnja “The Frajle”, 2. kolovoza Vesna Pisarović, 3. kolovoza “Nipplepeople”. Poseban program priređen je za Dan grada Vinkovaca, 20. srpnja, a počinje u 18,30 PIK roštiljadom te se nastavlja nastupom TS “Đeram” od 19 sati i koncertom Mladena Grdovića od 21,30 sati.