U slovenskom gradu Maribor od 5. do 8. rujna bit će održana završnica amaterske Socca Lige prvaka. Uz prvake, ekipu Autoprijevoznik Blažević MNK Sasina, Hrvatsku će u Sloveniji predstavljati i vinkovačka momčad Auto servis Crnaić.

Nakon drugog mjesta na završnici Socca malonogometnog Prvenstva Hrvatske, odigranom u srpnju u Zagrebu, vinkovačka momčad Auto servis Crnaić ostvarila je pravo sudjelovanja na završnici amaterske Socca Lige prvaka u Mariboru, Slovenija. Velika je to stvar za naše momke, budući da je ovo prvi put da ekipa iz ovog dijela Slavonije sudjeluje na ovako prestižnom natjecanju. Uzbuđenje oko odlaska nisu krili, a nadaju se pozitivnom rezultatu.

“Za nas je ovo jedinstvena prilika, jer samo natjecanje naziva Liga prvaka budi u nama poseban osjećaj, bez obzira što je natjecanje amaterskog karaktera. Odlazimo tamo bez ikakvog pritiska ili rezultatskog imperativa, ali isto tako vjerujemo u sebe i nadamo se da ćemo predstaviti našu državu i grad Vinkovce u najboljem svijetlu“, rekao nam je igrač Josip Haluška.

Odmah po završetku turnira u Zagrebu, momci su počeli planirati kako otići u Maribor, jer kao doprvaci Hrvatske moraju sami financirati svoj odlazak, a kapetan ekipe Danijel Jaman otkrio nam je i kako: “Socca Croatia je prvaku Hrvatske financijski osigurala kompletan put u Sloveniju, nažalost to nismo bili mi te smo sredstva morali pribaviti sami, a u tome su nam uvelike pomogli Grad Vinkovci, Vukovarsko – Srijemska Županija, Maslov Gradnja, Restoran  Nada Vukovar, PZ Ćelije, Periska, AMM, Učilište Modus, Mali Zidar, ŠRC Bajer, Eko Centar, Benz i Auto Servis Crnaić. U ime cijele ekipe i svoje osobno, iskreno bih se zahvalio svima na ukazanom povjerenju, a mi ćemo se maksimalno potruditi da to povjerenje i opravdamo“.

Nakon ždrijeba, AS Crnaić saznao je i svoje protivnike, a to su Bratislava Papalalulu (Slovačka), Galway Polonia (Irska) i branitelji naslova Dynamik Torun (Poljska). Da se Vinkovčani imaju čemu nadati govori i činjenica da će napad predvoditi Marin Ležaić, najbolji strijelac završnice u Zagrebu.

“Naša očekivanja su da na turniru ne budemo samo prolaznik i da izborimo što bolji plasman. U Zagrebu smo pokazali da znamo i možemo, a u međuvremenu smo se i pojačali, pa smo si tako kao cilj zadali prolazak skupine, a dalje kako bude“, istaknuo je Ležaić.

Družinu koja je jutros otputovala čini 8 igrača, a to su Borna Marinić, Josip Haluška, Mijo Mihić, Josip Raguž, Danijel Jaman, Filip Bekavac, Marin Ležaić, Luka Mijoković te dva vratara Toni Maslov i Dominik Jelinić.

U nastavku donosimo i njihov raspored utakmica:

  1. rujna u 17h : As Crnaić Vinkovci – Bratislava Papalalulu
  2. rujna u 9h : Galway Polonia – AS Crnaić Vinkovci
  3. rujna u 14h : Dynamik Torun – AS Crnaić Vinkovci