U Splitu je jučer održan Croatia Open 2019 – Pojedinačno Otvoreno Prvenstvo Hrvatske u atletici za osobe s invaliditetom, koje je organizirao Hrvatski paraolimpijski odbor, Hrvatski atletski savez osoba s invaliditetom, Sportski savez invalida grada Splita i Atletski sportski klub ASK Split.

Na natjecanju je nastupilo 133 sudionika iz Austrije, Češke, Crne Gore, Slovenije, Srbije i Hrvatske, a postavljeni su svjetski, europski i čak osam državnih rekorda. U Splitu su bili i sportaši Atletskog kluba osoba s invaliditetom Vinkovci koji su se vratili s čak tri državna rekorda, zlatnom i srebrnom medaljom s nacionalnog prvenstva.

U bacanju koplja, Martina Dragičević (F54) postavila je državni rekord koji sada iznosi 8.57m, dok je Eva Blažević (F56) u istoj disciplini, ali u drugoj kategoriji, popravila svoj državni rekord koji sada iznosi 13.95m. Martina je nastavila istim ritmom i u bacanju kugle. Postavila je novi državni rekord s hicem od 3.94m. Tomislav Šarac nastupio je u disciplini bacanja koplja i osvojio 6. mjesto te u disciplini bacanja kugle gdje je zauzeo 7. mjesto.

Osim toga, vinkovački sportaši nastupili su i na Nacionalnom prvenstvu HR. Rezultati su sljedeći:

1.mjesto – Eva Blažević, koplje, HR rekord
2.mjesto – Eva Blažević

4.mjesto – Martina Dragičević, koplje, HR rekord
4.mjesto – Martina Dragičević, kugla, HR rekord

6.mjesto – Tomislav Šarac, koplje
7.mjesto – Tomislav Šarac, kugla

Na Međunarodnom prvenstvu Eva je osvojila dva treća mjesta:
3.mjesto – Eva Blažević, koplje
3.mjesto – Eva Blažević, disk