Na netom održanom Prvenstvu Hrvatske za dobne skupine mlađih seniora, juniora i mlađih juniora, Plivački klub Orion nastupio je s do sada najbrojnijom ekipom u povijesti vinkovačkog plivanja, odnosno sa sedam plivača i četiri plivačice.

Prvenstvo je održano u Zagrebu, a na istom je nastupilo ukupno nastupilo 310 natjecatelja iz 33 plivačka kluba iz cijele Hrvatske. Jedanaestero predstavnika Oriona nastupilo je u 28 pojedinačnih utrka, mlađi juniori Dorian Vugrek i Nikola Ćaleta i mlađi senior Marko Jurić u pet utrka, junior Dominik Živalj u tri utrke, mlađa juniorka Iva Čorak, mlađi juniori Marin Svilar i Matej Pfaf i mlađa seniorka Tonka Kovačević u dvije utrke, te juniorka Laura Matić i mlađi senior Alojzije Ćaleta u jednoj utrci. Nastupili su i u šest štafetnih utrka u juniorskoj i mlađejuniorskoj konkurenciji, a u njima im se pridružila i mlađa juniorka Adela Matošević. Vinkovčani su finalne utrke izborili 11 puta, pa su tako sudjelovali u četiri A finala, dva B finala i pet C finala.

Pojedinačno su najbolje rezultate ostvarili mlađi senior Marko Jurić koji je u utrci na 50 metara leđno bio četvrti, baš kao i junior Dominik Živalj u utrci na 50 metara prsno, a do još jednog 4. mjesta doplivala je i juniorka Laura Matić u istoj disciplini. Svo troje plivalo je u A finalima.

U još jednom A finalu plivao je Marko Jurić ovoga puta na 200m leđno gdje je zauzeo 8. mjesto. Mlađi junior Dorian Vugrek plivao je u jednom B i jednom C finalu, u obje discipline na 100 i 200 metara leđno i zauzeo je 12. mjesto. Nikola Ćaleta plivao je u tri C finala, na 50 metara slobodno, 100 metara leptir i 100 metara slobodno, mlađi junior Marin Svilar u jednom C finalu, na 200 metara prsno, a junior Dominik Živalj u B finalu, također na 200 metara prsno. I ovim natjecanjem trenerica Maša Pešec i trener Aleksandar Tompa iznimno su zadovoljni jer su natjecatelji plivali osobna najbolja vremena, a u nekim utrkama „skidali“ su se rezultati i za nekoliko sekundi.

“Ulasci u finalne utrke dokaz su da ravnopravno konkuriramo najboljim hrvatskim plivačicama i plivačima u svojim kategorijama Iza toga stoji naporan rad i trud i ovim putem želim čestitati mojoj ekipi, ali i pozvati svu zainteresiranu djecu da nam se pridruže” poručuje trenerica Maša Pešec.