18 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Vinkovčanin Goran Vinčić najmlađi komičar koji je rasprodao zagrebački Lisinski

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Mediji su se početkom godine raspisali kako je Goran Vinčić Vinča sa samo 28 godina postao najmlađi komičar koji je rasprodao koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog. Ne bi nama ta vijest bila toliko zanimljiva da nije riječ o Vinkovčaninu, točnije Mirkovčaninu kojega smo „ulovili“ u nedavnom posjetu osnovnoj školi koju je pohađao. Bio je gost njihovog prvog podcasta.

„Goran Vinčić je praktični dokaz da nije mudro tasmanijsku neman spojiti na trofaznu struju. Najenergičniji komičar balkanske stand up scene, majstor crowdworka i improvizacije, masivni Slavonac koji pjeva, glumi, priča, recitira, animira…“, stoji u opisu njegovog prvog specijala „Dežurni krivac“ na YouTube-u koji u ovom trenutku broji preko 1,3 milijuna pregleda. Jedan je od najpopularnijih hrvatskih stand up komičara za čiji se nastup uvijek traži karta više. Bez dlake na jeziku, grabi lajkove i preglede, obara rekorde, zadirkuje te donosi bol u stomaku. Od smijeha naravno.

“Ja sam u Zagreb došao prije 14 godina, a krenuo sam prije 25, jer sam putovao HŽ-om”, „Šerbedžija je jedini Srbin koji u Hrvatskoj još nije rasprodao dvoranu, ali ide prema tome“, „Ja sam kao Prija u malome“,  „Ja sam svojoj baki omiljeni unuk, ona je meni uvijek davala pare, sad otkad su došli euri, sad mi više ne daje“… I tako dalje i dalje. Puno je toga čime Goran redovito izaziva salve smijeha pa ni ne čudi što je prije 30. godine života uspio napuniti dvoranu “Vatroslava Lisinskog” u Zagrebu i dvoranu “Doma sindikata” u Beogradu.

Kako je rekao za Vinkovački list, komedijom se počeo baviti zbog poznatog glumca i komičara Robina Williamsa čije je nastupe obožavao gledati. Bio mu je uzor koji je u njemu probudio želju i volju da krene tim putem. Iako je najprije htio biti glumac, čak je išao i na prijemni, to nije uspjelo. 2015. godine imao je svoj prvi nastup, u jednom zagrebačkom klubu.

„Kroz Studio smijeha počeo sam ići na „Open micove“, kasnije sam ih ja preuzeo u vodio. 2020. godine osnovali smo BIS comedy kolektiv, skupinu u kojoj su još Tin Sedlar, Marko Dejanović, Hrvoje Krmelić, Admir Šećkanović i Vanja Perić, neki od najboljih stand up komičara s naših prostora. S njima sam ostvario puno velikih i dobrih stvari, tako je sve krenulo“, vratio nas je Vinča na svoje početke.

Danas odradi 15 do 20 nastupa mjesečno i od toga, kaže, dobro živi. Nastupao je u svim većim dvoranama i kazalištima u Hrvatskoj i regiji, a svaki svoj nastup nastoji podići na višu razinu od prethodnog. „Da se iz onih malih zadimljenih klubova zajedno smijemo u velikim kazalištima i sportskim dvoranama. Tko zna, možda jednom dođemo i do arene“, prasnuo je u smijeh naš sugovornik. Kako je krenuo, mi bez zadrške možemo reći kako je takav scenarij itekako moguć.


Rođen u Vukovaru, živio i odrastao u Mirkovcima u koje se, dodaje, rado voli vraćati.

„Volim svoj kraj, volim tu nastupati, ovdje sam kod kuće. Svaki put kada dođem lijepo mi je, nikada ne zaboravljam odakle sam došao i gdje sam počeo“, kaže Goran otkrivši nam kako sljedeći nastup u našoj okolici planira na jesen.

U Zagrebu živi već 15 godina, sretno je oženjen i ponosan otac dvojice sinova. „Jednog prodajem ako netko hoće. Šalim se, ovog starijeg. Šalim se, to nitko ne bi kupio. Ne, imam predivno dvoje male djece i baš sam sretan što žena sve to jako dobro hendla i bez nje zaista ne bih ništa mogao. Eto rekao sam”, rekao je u svom stilu u jednom intervjuu, a nama je još dodao kako sve što radi, radi za njih. Oni su, kaže, u svim njegovim uspjesima i svim ciljevima.

Za kraj ćemo podsjetiti kako našeg Vinču pratimo 25. svibnja na novom nastupu u zagrebačkom Lisinskom. „Izađimo na BIS – Stand UP Comedy Show“ naziv je najvećeg comedy spektakla na kojemu će šest izuzetnih komičara pokazat će zašto su u samo četiri godine postojanja rasprodali brojne dvorane u Hrvatskoj i regiji i nasmijali stotine tisuća fanova.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno