14 C
Vinkovci
Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Vinkovčanin James Night u borbi za Eurosong

Više od autora

- vl promo-


Kreativni glazbenik iz Vinkovaca, Leonardo Šajin, poznatiji pod umjetničkim imenom James Night, svoju je popularnost i prepoznatljivost stekao pjevajući popularne hrvatske i regionalne pjesme na engleskom jeziku na svome TikTok profilu gdje ga prati velik broj obožavatelja koje oduševljava svojim izvedbama. Njegove su obrade na svojim profilima podijelili i neki pjevači čije je hitove izveo, uključujući Severinu i Harija Mata Harija.

Upravo je to ono što ga je istaknulo, ali kako je pojasnio za medije, svoje je glazbeno putovanje započeo kad je imao samo šest godina i to kad je po sluhu naučio svirati klavir. Njegov singl prvijenac bio je Silver Lining, a objavljen je za Dancing bear. Osim tim singlom, u 2023. oduševio je i s „Nije zauvijek” i engleskom inačicom „Chasing Rainbows” te posljednjim singlom „Cruella”.

Naime, ove će godine 24 izvođača predstaviti svoje pjesme na Dori koja neće biti održana tradicionalno u Opatiji, već na zagrebačkom Prisavlju. Polufinalne večeri bit će održane 22. i 23. veljače, dok je veliko finale rezervirano za 25. veljače. Svojim singlom „Nebo plače” James Night će pokušati osvojiti srca publike i predstaviti svoju zemlju na najbolji mogući način na Eurosongu u Švedskoj. Tekst pjesme pisao je sam, dok je za glazbu i aranžman surađivao s Petrom Jelušićem. Mix su radili Petar Jelušić i Romuald Klemm, a Master Petar Jelušić.


Screenschot/Youtube

Kako je izjavio za medije, pjesma je recession pop, odnosno pop recesije jer se pojavio 2007./2008. godine kad je svijet bio devastiran ekonomskim problemima, što ga je inspiriralo oživjeti taj žanr. Ovo mu je, naveo je, druga prijava za koju se zna i druga pod imenom James Night. Također, pojasnio je medijima kako se prijavljuje već neko vrijeme, a sad kad više ljudi zna za njegovu ime i glazbu, to je ujedno njegovoj odluci za predstavljanje na Dori ove godine. Izjavio je i kako većinom radi „radio friendly” glazbu, a iako to mnogi smatraju sigurnim ili poznatim, upravo taj zvuk smatra najzahvalnijim. „Nudi mi beskrajan prostor za igru i eksperimentiranje, a isto tako vjerujem da glazba i tekstovi koje pišem mogu zadržati svoju vrijednost tijekom vremena. Iako se takva glazba smatra sigurnom i poznatom recepturom, to je upravo ono što može protiv svake oluje”, rekao je medijima.

Isto tako, smatra kako nije samo pjevač koji pjeva pjesme, već je autor koji pjeva ono što piše i koji stvara ono što osjeća. Vjerujemo kako se upravo zbog takvog razmišljanja i ističe, a svakako možemo reći kako je izrazito kreativan i talentiran, što ga ujedno i izdvaja od drugih.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno