11 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Vinkovčanin Leonardo Šajin aka James Night večeras nastupa na Dori

Više od autora

- vl promo-

Originalan i svoj, pjevač Leonardo Šajin aka James Night, ujedno je i pravo glazbeno otkriće. Skrenuo je pozornost na sebe prepjevavajući hrvatske pjesme na engleski jezik, a u Mikrofoniji Radio Vinkovaca istaknuo je kako to počeo u šali.

„Bili smo u studiju, radili na albumu i preveo sam Suze biserne, iako je to nešto što ja cijeli život radim. Istu večer javio mi se Tonči Huljić i podržao me, što mi je bilo jako lijepo”, prisjetio se.

Njegova biografija izrazito je zanimljiva jer je prava umjetnička, svestrana duša. Organizirao je brojne  humanitarne akcije u našoj županiji s ciljem pomoći sigurnim kućama za žene, dječjim domovima i radu s djecom s posebnim potrebama za što je 2011. godine dobio nagradu Luka Ritz za promicanje nenasilja i nulte tolerancije prema nasilju. Dobitnik je i nagrade Ministarstva kulture i medija za rad na temu Fride Kahlo koju je naslikao kao umjetnicu s dvije glave što je povuklo to je povuklo za sobom i pismeno obrazloženje te je za sve zajedno dobio i državnu nagradu vizualnih umjetnosti LIK. Bavio se i režijom pa je osim režije spota “Godišnji” grupe Pocket palma za koji je bio 2020 godine nominiran za Porin u kategoriji najboljeg video broja, realizirao i kratkometražni filmski projekt “Lotus” protiv cyber bullyina koji je potom bio prikazan u desetak država.

Svoj prvi album “Weatherman” snimio je 2021. godine, a objavljen je 2022. Pojavio se na Indie Music Networku i bio je u top 40 u Europi, a pjesme “Rose” i “Unknown” bile su puštene na nekim radijskim postajama. uropi. Par pjesama s njega, Rose i Unknown bile su puštene na nekim radijskim stanicama. “Tad nisam bio ni potpisan, stoga je jako lijepo vidjeti koju vrstu uspjeha može postići nešto što je izašlo iz moje spavaće sobe. Album je bio nešto drukčije na sceni, a ja uvijek idem na taj svevremenski pop elektronički zvuk”, kazao je James.

Prokomentirao je i svoj glazbeni ukus, koji seže od starog rocka, Led Zeppelina, Princa, Davida Bowieja, do Britney Spears i Michaela Jacksona. Ono što je mladom Vinkovčanu pošlo za rukom jest i odlazak na prestižno natjecane “Dora” i nadamo se, odlazak na Euroviziju.Izašao je i spot za pjesmu “Nebo plače” s kojom će se danas i predstaviti. “Uživam u tome jer je to život kojega sam odabrao i htio”, rekao je s osmijehom na licu.

Kako kaže, par je godina živio u Zagrebu, ali nakon potresa ponovno ima vinkovačku adresu. “Ovdje sam u cijeloj COVID situaciji odlučio izgraditi studio tako da me to dosta veže za ovaj grad jer je to jedini studio kojega imam i moj jedini prostor”, pojasnio je dodavši kako voli Vinkovce i smatra kako je tu dosta produktivan, a prednost je i što je sve na udaljenosti 10 minuta. “Vežu me moji roditelji i obitelj, ali mogu reći kako sam više za nebodere i gužve”, kaže.

“Prvi sam Vinkovčanin na Dori i nadam se da će i grad prepoznati moj rad i trud, a ja ću dati sve od sebe da prenesem energiju pjesme na pozornicu i dam sve od sebe”, poziva sugrađane podržati njegov nastup na Dori.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno