Od 18. do 25. lipnja u Savudriji se održava državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u atletici i graničaru. Djeca iz cijele Hrvatske koja su se u kvalifikacijskim natjecanjima u svojim gradovima i županijama plasirali na završnicu provode po 4 dana sa svojim vršnjacima u igri, zabavi i sportskim natjecanjima.

Prva su na redu bila natjecanja u atletici za djevojčice i dječake i graničara za 2008. godište i mlađi. Prva tri mjesta u svakoj kategoriji osiguravaju odlazak u Split na međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem kolovoza.

Raspored atletike donio je pobjednike iz svih regija, a naša Vinkovčanka, Helena Puce, državna je prvakinja u kategoriji djevojčica 2010. godište. Helena je učenica Osnovne škola Antuna Gustava Matoša Vinkovci, a zlatnu medalju je osvojila na utrci 60 metara.

Djevojčice 2010.:

 1. Helena Puce (Vinkovci)
 2. Helena Novak (Prelog)
 3. Bruna Horvatek (Zagreb)

Dječaci 2010.:

 1. Luka Čonkaš (Prelog)
 2. Sven Patafta (Varaždin)
 3. Petar Kuzmić (Križevci)

Djevojčice 2008.:

 1. Nevia Fotak (Čakovec)
 2. Luna Mandić (Zadar)
 3. Petra Karaman (Zagreb)

Dječaci 2008.

 1. Dorian Čavlek (Prelog)
 2. Viktor Mađarić (Varaždin)
 3. Marko Zvonar (Sv. Ivan Žabno)

Državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u Savudriji okupit će više od 700 natjecatelja za koje su osigurani besplatni put, smještaj i sve animacije. U zabavnom programu nastupila je plesna atrakcija skupina Atomi. Edukacija djece i mladih važna je odrednica svih programa Plazma Sportskih igara mladih jer je cilj da se osim sportskog načina života djecu educira o fair playu, poštivanju različitosti, očuvanju okoliša i svim kategorijama održivog razvoja. Državna završnica za ostale kategorije sportova održat će se u kolovozu u Splitu, nakon čega će uslijediti veliko međunarodno finale na kojem će se okupiti mali sportaši iz Bosne i Hercegovine i Srbije.